Strălucitor la Barcelona, fosta sa formaţie, Messi nu s-a ridicat mereu la aşteptările jurnaliştilor din "ţara tangoului", care vedeau în el noul Maradona, fotbalistul capabil să ducă de unul singur Argentina spre titlul mondial. Timpurile s-au schimbat, dar chiar şi aşa Messi a fost aproape să cucerească Cupa Mondială, în finala din 2014, cu Germania.
De atunci, în permanenţă au existat voci în Argentina care punctau că Messi - fabulos la echipa de club - nu are acelaşi randament la naţională, aceasta nefiind o prioritate pentru el. După 3 finale de Copa America şi una de Mondial pierdute, Messi a reușit să ridice un trofeu important cu naționala sa. Argentina a cucerit Copa America după 28 de ani (a 15-a oară când argentinienii câștigă această competiție), iar acum fotbalistul lui PSG a ţinut să îşi verse frustrarea acumulată.
"Unii dintre voi m-aţi tratat ca pe un eşec, s-a spus că nu merit să îmbrac tricoul Argentinei pentru că nu dau totul. Trebuie întâi de toate să recunoaştem că nu suntem cei mai buni din lume. Noi, fotbaliştii, am înţeles asta. Şi, odată ce am realizat că nu suntem cea mai puternică naţională, s-a întâmplat următorul lucru: ne-am dat seama că trebuie să muncim mult mai mult pentru a o duce pe Argentina acolo unde vrem. A fost un moment de cotitură, dar cred că ne îndreptăm în direcţia dorită. Copa America a fost un start, trebuie să continuăm să clădim, să muncim, să creştem", a spus Messi într-un interviu pentru ESPN.
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
ACUM 11 ORE

Scaloni, în spatele succeselor Argentinei, e convins Messi

Argentina e pe locul doi în preliminariile Mondialului din 2022, după Brazilia. Fără înfrângere, "pumele" visează să câştige CM din Qatar, însă misiunea va fi teribilă.
Întrebat despre secretul renaşterii Argentinei din ultimii doi ani, Messi a vorbit despre importanţa selecţionerului Lionel Scaloni. Promovat în 2018 în funcţia de tehnician la prima reprezentativă (fusese mai mult de un an secund), acesta a reuşit să schimbe multe lucruri în încrederea şi mentalitatea jucătorilor. Cu el la timonă, "pumele" au pierdut doar 4 meciuri din 35 disputate, iar fotbaliştii au încredere totală în stafful tehnic.
"Are un mare merit pentru ultimele rezultate ale Argentinei. A preluat echipa într-un moment dificil şi ne-a dat încredere, a construit treptat. A avut de la început încredere în jucătorii tineri şi a ştiut întotdeauna ce vrea. De la Copa America 2019 am făcut un salt important, am continuat să creştem. Totul funcţionează acum, iar Scaloni are un mare rol. El şi stafful său. Ne oferă încredere şi ne motivează", a mai explicat Messi.
Starul lui PSG este cel mai selectat jucător din istoria naţionalei Argentinei, adunând 152 de selecţii. Messi este şi golgheterul all-time al naţionalei, cu 76 de goluri.
Ligue 1
Messi a marcat o dublă cu Honduras, dar a lămurit și o problemă de la PSG! "Știam că așa va fi"
IERI LA 14:05
Liga
Dani Alves, dezvăluiri despre relația cu Ronaldo! "Acum că nu mai sunt la Barcelona, pot să vorbesc"
IERI LA 19:37