Lionel Messi a câștigat la finalul anului trecut al 7-lea Balon de Aur din carieră, în detrimentul lui Robert Lewandowski. Polonezul s-a revanșat la Gala FIFA Best, fiind desemnat de forul mondial cel mai bun fotbalist din 2021, titlu pe care îl câștigase și în 2020.
Sistemul de vot de la Gala FIFA este diferit de cel de la Balonul de Aur, mulți specialiști considerând rezultatul mai relevant decât în cazul premiului oferit de France Football. Selecționerii și căpitanii naționalelor afiliate la FIFA, jurnaliștii din întreaga lume și fanii sunt cei care aleg laureații, voturile fiecărei categorii având o pondere de 25%.
În acest an, principalii doi favoriți la titlul de jucătorul anului s-au numărat printre votanți, iar publicarea rezultatelor a scos la iveală că doar Lewandowski a votat obiectiv. Conform listei publicate de Marca, Messi a ales cu sufletul, plasându-l pe Neymar pe prima poziție.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
ACUM 5 ORE
Singurul motiv pentru care Messi l-a ales pe brazilian este că are o strânsă relație de prietenie cu acesta, pentru că prestațiile lui Neymar din 2021 nu-l recomandau pentru titlul de cel mai bun fotbalist. Atacantul lui PSG a fost multă vreme accidentat, iar atunci când echipa avea cea mai mare nevoie de el, în fazele eliminatorii din Champions League, a dezamăgit. Mai mult, Messi nu l-a inclus pe Lewandowski nici măcar în Top 3, Mbappe și Benzema fiind celelalte opțiuni ale starului de la PSG.
De partea cealaltă, Lewandowski l-a pus pe Messi pe locul secund, după Jorginho și în fața lui Cristiano Ronaldo. Lusitanul a fost de asemenea printre cei care au votat, în calitate de căpitan al Portugaliei. Topul vedetei de la Man United a fost alcătuit din Lewandowski, Kante și Jorginho.
Citește și:

Robert Lewandowski, discurs emoționant la Gala FIFA Best

Lewandowski a devenit al doilea jucător care primește premiul oferit de FIFA în doi ani consecutivi, după Cristiano Ronaldo (2016 și 2017). Imediat după ce a fost desemnat câștigător, polonezul a avut un discurs emoționant, care a făcut înconjurul presei sportive din întreaga lume.
"Mulțumesc foarte mult. Sunt onorat să câștig acest trofeu și mă simt mândru. Știu că el aparține coechipierilor și antrenorilor mei. Cu toții muncim din greu pentru a câștiga meciurile. Este special pentru mine să lucrez alături de acești băieți.
Nu am visat niciodată să depășesc recordul lui Gerd Muller. Să înscriu 41 de goluri în 29 de meciuri. Dacă m-ați fi întrebat acum câțiva ani dacă acest lucru este posibil, v-aș fi răspuns că este imposibil. De asemenea îi mulțumesc lui Gerd, a stabilit atât de multe recorduri, iar motivația mea acum este să le depășesc", a declarat Robert Lewandowski.
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
ACUM O ZI
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
IERI LA 16:31