Mutarea a fost un succes! Triplu campion al Italiei cu Inter și campion în Premier League cu Manchester City, Mancini este primul selecționer al Italiei care câștigă 10 partide consecutive.

Revitalizare din mers

Premier League
Tottenham se pregătește de plecarea lui Conte la PSG! Care sunt cei 3 antrenori de pe lista lui Levy
29/04/2022 LA 15:45
Squadra Azzura a început să dea semne de revenire încă din Liga Națiunilor, iar Mancini a înțeles că reconstrucția va da roade rapid. Naționala Italiei din 2019 este un mix reușit între experiența unor jucători ca Jorginho, Florenzi sau Verratti și exuberanța unor pușit ca Tonali sau Sensi. Un lucru e clar! Mancini a avut material pentru ce își dorea Contra să poată face la naționala României. Atacul Italiei cu trei oameni cu personalitate Insigne, Immobile și Belotti, ajutați de un Bernardeschi care livrează mai mult decât pentru echipa de club îi oferă o liniște lui Mancini.

Roberto Mancini

Credit imagine: Getty Images

Italia poate fi surpriza de la Euro 2020

3-0 în Bosnia pe un teren dificil este o declarație de război a italienilor pentru marile echipe care visează la titlul european de anul viitor. Acest succes obținut cu Immobile, Zaniolo și Chiesa pe bancă tot meciul arată că Mancini este omul potrivit pentru acest post. Mai mult, Mancini i-a dat câteva minute în poarta Italiei lui Pierluigi Gollini, omul cu evoluții bune la Atalanta.
Când spui "Italia are a treia ofensivă din preliminarii, după Anglia și Belgia" parcă vorbești de altă echipă. Acesta este meritul lui Mancini, selecționerul care a înțeles că în 2019 nu mai merge cu un fotbal economicos și doar pe contraatac, așa cum italienii au câștogat ultimul titlu mondial.
Un lucru e sigur: Italia, în varianta manciniană, are potențial!
După ce a învins pe toată lumea în preliminarii, squadra azzurra va fi cap de serie la tragerea la sorți de la București și va debuta pe Olimpico la Europeanul din vara viitoare.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Jorginho nu și-a revenit după ratarea calificării cu Italia la CM din Qatar! Ce mesaj a postat
01/04/2022 LA 08:02
Premier League
Variantă surprizătoare pentru postul de manager la Manchester United: "Este mai bun decât ten Hag"
26/03/2022 LA 07:43