Valentin Mihăilă a marcat din centrarea lui Dennis Man, golul cu care Parma a deschis scorul în minutul 9, în partida cu AS Roma, din etapa a 27-a din Serie A. Pentru Mihăilă a fost al doilea gol consecutiv, după cel reușit în confruntarea cu Fiorentina, în urmă cu o săptămână. Golul a venit în urma unei pătrunderi pe flancul drept a lui Man, care a trecut de un adversar și a trimis mingea prin spatele liniei de fundași, în zona centrală a careului, de unde Mihăilă a șutat puternic, pe lângă portarul Pau Lopez.
Fonseca, antrenorul oaspeților, e de părere că golul lui Mihăilă a fost decisiv în economia partidei și și-a criticat jucătorii pentru modul în care au gestionat faza.
"Intrasem bine în meci, dar la prima lor ocazie au reușit să marcheze. Golul acela a schimbat meciul. Probleme fizice? Nu vreau să caut scuze, dar nu putem să luăm un gol precum cel reușit de Mihăilă! După aceea s-au închis și ne-a fost greu să mai găsim spații.
Scottish Premiership
Ianis Hagi, despre perioada petrecută în carantină: "A fost extrem de greu!" Ce a învățat la Rangers
IERI LA 15:23
Mihăilă a marcat într-o situație pe care trebuie să o controlăm. Nu e posibil să existe astfel de momente de lipsă de concentrare pentru o echipă care aspiră la calificarea în Champions League. Acolo s-a schimbat jocul", a spus Fonseca.

Românii au făcut din nou o partidă mare pentru Parma

Dennis Man a avut la rândul său o mare ocazie de a majora scorul, în minutul 48, când șutul său din marginea careului mic a fost respins cu dificultate de portarul advers.
Câteva minute mai târziu, Parma a majorat scorul din lovitură de pedeapsă, executată bine de Hernani (2-0, min. 55).
Cei doi fotbaliști români au mai colaborat în două rânduri în ofensivă, dar în cele din urmă scorul a rămas 2-0, cu o ultimă ocazie a lui Edin Dzeko, care putea reduce diferența cu o lovitură de cap, ce a trecut însă peste poartă.
Parma câștigă trei puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării, cu largul concurs al celor doi fotbaliști români, care au fost pentru prima dată titulari împreună, Mihăilă fiind schimbat în minutul 82.
AS Roma pierde un tempo în lupta pentru un loc de Champions League, ocupând acum locul 5, cu 50 de puncte.
Serie A
Ianis Hagi, ca și transferat la Roma, în iarnă. Suma uriașă pusă la bătaie de Mourinho
IERI LA 05:01
Serie A
"Bijuteria Mihăilă străluceşte și vede Champions League". Românul, aproape de lovitura carierei
22/09/2021 LA 07:46