Valentin Mihăilă a marcat din centrarea lui Dennis Man, golul cu care Parma a deschis scorul în minutul 9, în partida cu AS Roma, din etapa a 27-a din Serie A. Pentru Mihăilă a fost al doilea gol consecutiv, după cel reușit în confruntarea cu Fiorentina, în urmă cu o săptămână. Golul a venit în urma unei pătrunderi pe flancul drept a lui Man, care a trecut de un adversar și a trimis mingea prin spatele liniei de fundași, în zona centrală a careului, de unde Mihăilă a șutat puternic, pe lângă portarul Pau Lopez.
Fonseca, antrenorul oaspeților, e de părere că golul lui Mihăilă a fost decisiv în economia partidei și și-a criticat jucătorii pentru modul în care au gestionat faza.
"Intrasem bine în meci, dar la prima lor ocazie au reușit să marcheze. Golul acela a schimbat meciul. Probleme fizice? Nu vreau să caut scuze, dar nu putem să luăm un gol precum cel reușit de Mihăilă! După aceea s-au închis și ne-a fost greu să mai găsim spații.
UEFA Europa Conference League
Cât a câștigat Istvan Kovacs pentru prezența în finala Conference League
26/05/2022 LA 09:45
Mihăilă a marcat într-o situație pe care trebuie să o controlăm. Nu e posibil să existe astfel de momente de lipsă de concentrare pentru o echipă care aspiră la calificarea în Champions League. Acolo s-a schimbat jocul", a spus Fonseca.

Românii au făcut din nou o partidă mare pentru Parma

Dennis Man a avut la rândul său o mare ocazie de a majora scorul, în minutul 48, când șutul său din marginea careului mic a fost respins cu dificultate de portarul advers.
Câteva minute mai târziu, Parma a majorat scorul din lovitură de pedeapsă, executată bine de Hernani (2-0, min. 55).
Cei doi fotbaliști români au mai colaborat în două rânduri în ofensivă, dar în cele din urmă scorul a rămas 2-0, cu o ultimă ocazie a lui Edin Dzeko, care putea reduce diferența cu o lovitură de cap, ce a trecut însă peste poartă.
Parma câștigă trei puncte importante în lupta pentru evitarea retrogradării, cu largul concurs al celor doi fotbaliști români, care au fost pentru prima dată titulari împreună, Mihăilă fiind schimbat în minutul 82.
AS Roma pierde un tempo în lupta pentru un loc de Champions League, ocupând acum locul 5, cu 50 de puncte.
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04