Mikel Arteta se va afla în fața unei experiențe diferite față de tot ce a trăit până azi la Arsenal, de când a devenit managerul acestei echipe. În primul mare meci al anului 2022, cu Manchester City, spaniolul este nevoit să-l urmăreascăde acasă, din fața televizorului.
El a avut două teste pozitive covid-19, astfel că nu poate fi prezent pe Emirates, fiind izolat la domiciliu. Echipa va fi condusă de pe margine, în absența lui, de Albert Stuivenberg.
Romanian Liga I
Dinamo - FCSB, derby cu casa închisă! Cum arată gazonul din Ștefan cel Mare înainte de meci
ACUM 10 MINUTE
Întrebat cum va urmări meciul contra liderului din Premier League, Arteta a răspuns: "Va fi foarte ciudat. Voi avea nevoie de o cameră mare ca să mă pot plimba și să mă mișc puțin, pentru că nu voi putea sta pe canapea!
Este un meci mare, mare pentru noi și este un lucru foarte frustrant să nu fii acolo pentru a ajuta echipa. Dar voi face tot posibilul de aici, cu tot ce se poate. Ne-am pregătit pentru fiecare scenariu posibil și ei știu ce avem de făcut.
Atunci va rămâne la latitudinea jucătorilor să pună în aplicare cât mai mult posibil ceea ce avem de făcut.Nu am experimentat niciodată ceea ce voi trăi, dar asta este situația", a declarat managerul lui Arsenal.

Mikel Arteta va comunica în timpul jocului cu staff-ul

Arteta a confirmat că va comunica în timpul întâlnirii cu staff-ul său, dar a susținut, totodată, că dorește să le ofere șansa antrenorilor, care vor sta pe banca tehnică,de a-și face treaba singuri. El a solicitat ca Stuivenberg să se ocupe de acest rol de antrenor principal la acest derby.
"L-am cunoscut acum câțiva ani prin alt antrenor. Evident că este un antrenor pe care l-am cunoscut înainte, datorită reputației sale", a spus Arteta despre tehnicianul olandez.
"Am avut o conexiune foarte bună, avem aceeași convingere, vedem jocul la fel, împărtășim toate valorile pe care credem că trebuie să fie instalate în club. Este un antrenor foarte apropiat mie și este mai mult decât capabil. În acest sens sunt foarte relaxat.
S-a discutat situația și evident că vom avea ceva comunicare.Vom fi în legătură, dar, de asemenea, vreau să le dau posibilitatea, responsabilitatea și libertatea de a lua decizii pe teren, de a se exprima, pentru că este complet diferit să fii pe acea linie de margine și aproape de jucători și de acțiune, decât să fii acasă.
Așa că voi fi aici pentru a sprijini și a ajuta în anumite momente, dar ei trebuie să simtă pulsuljocului și să comunice cu jucătorii", a mai spus Arteta.
Arsenal va fi din nou fără Pierre-Emerick Aubameyang, deoarece managerul spaniol a dezvăluit că i-a permis să plece mai devreme pentru Cupa Africii pe Națiuni, după ce a primit o cerere scrisă din partea Gabonului.
https://i.eurosport.com/2021/12/31/3278755.jpg
Premier League
Van Dijk a dezvăluit alături de ce fundaș celebru i-ar fi plăcut să joace: "Pe el l-aș alege"
ACUM 16 MINUTE
Liga
Real Madrid va câștiga o sumă uriașă de bani din exploatarea noului stadion Santiago Bernabeu
ACUM O ORĂ