articol de Romeo Ene
Pentru a se califica în fazele superioare, Milan are nevoie de întăriri, iar jurnalistul Fabrizio Romano a anunţat că Junior Firpo, fundaşul Barcelonei, este pe lista italienilor.
Barcelona planifică o restructurare a lotului în această vară, astfel vor fi mai multe plecări de la echipă, iar Junior Firpo este unul dintre fotbaliştii care are şanse mari de a părăsi echipa de pe Camp Nou. Milan ’’a intrat pe fir’’, astfel jucătorul ar putea pleca în Italia.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 33 MINUTE

Forma slabă traversată de Firpo

După ce a fost adus la cererea lui Quique Setién în sezonul trecut, cariera lui Firpo a intrat pe o pantă descendentă, în ciuda faptului că a avut evoluţii mai mult decât încurajatoare în tricoul lui Betis. Deşi a fost adus ca o alternativă pentru termen lung la postul de fundaş stânga, acolo unde Jordi Alba era titular de drept, sezonul bun făcut de acesta din urmă nu i-a oferit prea multe şanse de a evolua jucătorului de 24 de ani.
Doar 7 meciuri a jucat Firpo în tricoul Barcelonei în La Liga în acest sezon, din cauza faptului că Alba s-a dovedit a fi o soluţie mult mai sigură în viziunea lui Ronald Koeman, antrenor ce va continua la Barcelona şi din sezonul următor. Întrucât olandezului îi plac fundaşii cu valenţe ofensive în sistemul său cu 3 apărători, este uşor de anticipiat de ce Firpo nu s-a încadrat în cerinţele tehnicianului. Chiar dacă se vehiculează faptul că Ronald Koeman va reveni la sistemul cu 4 apărători în sezonul următor, Junior Firpo are zilele numărate la Barcelona.
Odată cu apariţia problemelor financiare la Barcelona, vânzarea de jucători reprezintă o prioritate în acest moment pentru catalani. Deşi unii dintre ei vor fi greu de vândut, Junior Firpo reprezintă profilul de jucător care poate fi vândut în această vară contra unei sume decente. Calitatea pe care o are, alături de vârstă şi faptul că nu solicită un salariu uriaş, pot fi atribute care să conteze pentru cluburile care vor dori să-l achiziţioneze.
Mai multe cluburi din Serie A s-au interesat de apărătorul Barcelonei, Milan fiind cel mai sonor nume, conform jurnalistului Fabrizio Romano.
Astfel, Milan ar fi demarat deja discuţiile cu Barcelona pentru transferul jucătorului în această vară. Ţinând cont că şi Firpo îşi doreşte să plece, iar Barcelona nu solicită o sumă imensă în schimbul lui, este foarte probabil ca fundaşul de 24 de ani să aleagă o altă destinaţie.
Catalanii ar fi interesaţi de serviciile lui Jose Gaya, fundaşul Valenciei, care este dezamăgit de sezonul pe care l-a traversat echipa sa, iar situaţia sa contractuală este una ambiguă, mai ales după schimbarea antrenorului. Astfel, catalanii caută o alternativă pentru sezonul viitor pentru a-i crea concurenţă lui Jordi Alba.
În contextul în care Alejandro Balde va fi promovat la prima echipă de la academia Barcelonei, juniorul de 18 ani reprezentând o posibilă soluţie pe termen lung, viitorul lui Firpo este mai mult ca sigur la o altă echipă, iar Milan are şanse mari să-l transfere.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 7 ORE
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 8 ORE