"Pumele" au câştigat Copa America după aproape 3 decenii, însă misiunea nu a fost deloc uşoară. În semifinale, contra Columbiei, Messi&Co au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a accede în finală.
O cameră a televiziunii care a produs meciul a fost fixată doar pe Messi, în momentul în care s-au executat penaltyurile, iar, după ratarea lui Mina de la punctul cu var, vârful albiceleştilor a "explodat". "Dansează acum, dansează acum!", a urlat Leo către fostul său coleg de la Barcelona, aluzie la modul în care fundaşul lui Everton celebrează golurile.
Liga
Haaland, prioritate "0" pentru catalani: "Aș vinde Sagrada Familia și Portul din Barcelona"
ACUM O ORĂ
Întrebat pe marginea subiectului, fundaşul columbian a dat dovadă de clasă, arătând cât de mult îl respectă pe decarul Barcelonei. Din câte se pare, cei doi au o relaţie foarte bună în continuare, dar Messi a fost extrem de frustrat în semifinala de la Copa America, pentru că Mina ar fi avut mai multe intervenţii dure.
"Ce s-a întâmplat între mine și Leo poate să aibă loc oricând, ăsta e fotbalul. Viața are mai multe cicluri, îți dă și oportunități de a-ți lua revanșa, dar momentan sunt calm deoarece știu că Leo este o persoană bună. L-am cunoscut la Barcelona și îi mulțumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-a acordat, va avea mereu respectul meu.
Îl admir pe Messi pentru ceea ce este, la acel moment ambii luptam pentru echipele noastre naționale. Dacă aș putea, mi-aș da viața pentru echipa mea națională, însă ce s-a întâmplat pe teren a rămas acolo, nu este nicio problemă", a răspuns Mina, la evenimentul caritabil la care a participat şi unde a fost intervievat.

Messi, primul trofeu major cu Argentina

Presiunea pe Messi a fost imensă la Copa America 2021, competiţia din acest an fiind una din ultimele şanse ca decarul sud-american să rămână în istorie şi pentru ceea ce a făcut pentru naţionala "pumelor".
Messi a cucerit, după finala cu Brazilia, primul său trofeu major cu naționala Argentinei. Până acum argentinianul avea doar aurul câștigat la Jocurile Olimpice și un Mondial la U20 și pierduse 3 finale de Copa America, în 2007, 2015 și 2016, dar și o finală de Mondial în 2014.
Victoria de la Copa America, de pe Maracana, l-a transformat totodată pe Messi în principalul candidat la cucerirea Balonului de Aur 2021. El îşi va trece în palmares, dacă ceea ce anticipează specialiştii se va şi concretiza, al 7-lea astfel de trofeu.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti, întrebat despre meciul Bayern - Barcelona. Răspunsul dat de tehnicianul lui Real Madrid
ACUM 5 ORE
Fotbal
Cum arată echipa ideală a anului 2021. PSG, cei mai mulți jucători în trupa anunțată de IFFHS
ACUM 21 ORE