"Pumele" au câştigat Copa America după aproape 3 decenii, însă misiunea nu a fost deloc uşoară. În semifinale, contra Columbiei, Messi&Co au avut nevoie de lovituri de departajare pentru a accede în finală.
O cameră a televiziunii care a produs meciul a fost fixată doar pe Messi, în momentul în care s-au executat penaltyurile, iar, după ratarea lui Mina de la punctul cu var, vârful albiceleştilor a "explodat". "Dansează acum, dansează acum!", a urlat Leo către fostul său coleg de la Barcelona, aluzie la modul în care fundaşul lui Everton celebrează golurile.
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
IERI LA 19:54
Întrebat pe marginea subiectului, fundaşul columbian a dat dovadă de clasă, arătând cât de mult îl respectă pe decarul Barcelonei. Din câte se pare, cei doi au o relaţie foarte bună în continuare, dar Messi a fost extrem de frustrat în semifinala de la Copa America, pentru că Mina ar fi avut mai multe intervenţii dure.
"Ce s-a întâmplat între mine și Leo poate să aibă loc oricând, ăsta e fotbalul. Viața are mai multe cicluri, îți dă și oportunități de a-ți lua revanșa, dar momentan sunt calm deoarece știu că Leo este o persoană bună. L-am cunoscut la Barcelona și îi mulțumesc pentru tot ajutorul pe care mi l-a acordat, va avea mereu respectul meu.
Îl admir pe Messi pentru ceea ce este, la acel moment ambii luptam pentru echipele noastre naționale. Dacă aș putea, mi-aș da viața pentru echipa mea națională, însă ce s-a întâmplat pe teren a rămas acolo, nu este nicio problemă", a răspuns Mina, la evenimentul caritabil la care a participat şi unde a fost intervievat.

Messi, primul trofeu major cu Argentina

Presiunea pe Messi a fost imensă la Copa America 2021, competiţia din acest an fiind una din ultimele şanse ca decarul sud-american să rămână în istorie şi pentru ceea ce a făcut pentru naţionala "pumelor".
Messi a cucerit, după finala cu Brazilia, primul său trofeu major cu naționala Argentinei. Până acum argentinianul avea doar aurul câștigat la Jocurile Olimpice și un Mondial la U20 și pierduse 3 finale de Copa America, în 2007, 2015 și 2016, dar și o finală de Mondial în 2014.
Victoria de la Copa America, de pe Maracana, l-a transformat totodată pe Messi în principalul candidat la cucerirea Balonului de Aur 2021. El îşi va trece în palmares, dacă ceea ce anticipează specialiştii se va şi concretiza, al 7-lea astfel de trofeu.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
IERI LA 19:28
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
IERI LA 10:21