Mino Raiola a decedat sâmbătă, la vârsta de 54 de ani. Anunțul a întristat toată lumea fotbalului, dar mai ales pe oamenii care l-au cunoscut și care au lucrat alături de el. Fostul impresar a avut o poveste de film, pornind de la munca în pizzeria familiei și ajungând să conducă un imperiu de zeci de milioane de €, bani făcuți în mare parte prin intermedierea transferurilor unor jucători de clasă.
Raiola era recunoscut pentru ardoarea cu care apăra intereselor fotbaliștilor pe care îi reprezenta. Asta l-a făcut în dese rânduri să intre în conflict cu diferiți antrenori sau conducători de cluburi. Italianul nu s-a ferit de cuvinte dure și nu s-a speriat de importanța oamenilor pe care i-a atacat deseori, rămânând în memoria colectivă o serie de declarații vehemente ale acestuia.
Citește și:
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 5 ORE

Mino Raiola nu a avut milă de Guardiola și Klopp atunci când a trebui să-și apere jucătorii

Zlatan Ibrahimovic a fost reprezentat aproape pe tot parcursul carierei de Raiola, iar relația dintre ei a fost mai mult decât una profesională. În momentul în care suedezul a fost forțat să plece de la Barcelona, impresarul a "șters pe jos" cu Guardiola și clubul catalan în sine.
"Pep, antrenorul, este fantastic. Ca om, este un zero absolut. Este un laș, un câine. Jordi Cruyff și Guardiola ar trebui să meargă împreună la un spital de boli psihice, să tacă și să se așeze și să joace cărți", spunea la acea vreme Raiola, considerându-l pe Guardiola omul care a ordonat îndepărtarea lui Zlatan de pe Camp Nou.
"Nu am niciun respect pentru un club care nu a respectat unul dintre jucătorii mei", adăuga agentul, referindu-se la Barcelona, pe același subiect Ibrahimovic.
Mario Balotelli a fost și el reprezentat de Mino Raiola. Când atacantul italian nu s-a impus la Liverpool, Jurgen Klopp a intrat în colimatorul lui Raiola: "La finalul, oficialii lui Liverpool au recunoscut că Klopp a fost nedrept. Nu am de gând să-l judec ca antrenor, deoarece pentru mine este un mare tactician. Mario a fost exemplar. Nu s-a plâns niciodată când a trebuit să se antreneze singur. E puțin spus că Jurgen Klopp a fost nedrept, a fost mizerabil".
FIFA a încercat prin diferite legi să limiteze infleunța impresarilor în fotbal, iar asta l-a deranjat pe Raiola și cei din breasla sa. Dacă alții au încercat să medieze acest conflict de la distanță. italianul a lansat acuze dure către forul mondial, netemându-se de urmări: "Este ca un dictator comunist care le spune oamenilor ce trebuie să facă în orice moment. Oamenii și-au dat deja seama de asta. Opoziția noastră este frontală și transparentă. Lucrăm cu asociația elvețiană, pentru că vrem să luptăm cu ei aici, în Elveția, unde este sediul FIFA".
Raiola a fost mereu interesat de comisioane și salarii pentru jucătorii săi și rareri de rezultate. Totuși, după ce naționala Italiei a ratat calificarea la Mondialul din 2018, agentul a explodat: "Avem o națională care este dezgustătoare, foarte slabă, care nu are idee ce să facă pe teren".
Toate aceste declarații au fost făcute de Mino Raiola cu un singur scop: apărarea jucătorilor săi. Acest țel l-a împins mereu în cele mai dure dispute și negoceri cu cluburile și conducătorii lor, iar stilul său agresiv l-a ajutat de cele mai multe ori să aibă câștig de cauză.
Liga Campionilor UEFA
Tatăl lui Luis Diaz dezvăluie secretul starului de la Liverpool: "Am crezut că va muri"
ACUM 13 ORE
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM O ZI