Sunderland trece printr-una dintre cele mai grele perioade din istoria clubului. De 6 ori campioană a Angliei în perioada 1890-1940, Sunderland a ajuns să joace în Liga a 3-a, după mai multe sezoane dezastruoase.
"Pisicile Negre" au retrogradat din Premier League la finalul sezonului 2016/2017, iar de atunci se află într-o prăpastie fără fund. Legendarul club fondat în 1879 s-a lovit de probleme financiare uriașe în ultimii 3 ani, din cauza cărora obiectivele sportive n-au putut fi atinse.
Norii strânși deasupra casei lui Sunderland, "Stadium of Light", s-ar putea risipi însă în următoarea perioadă. "Pisicile negre" au făcut un anunț uimitor chiar în Ajungul Crăciunului, în urma căruia Kyril, fiul miliardar de numai 22 de ani al lui Robert Louis-Drefyus - fostul patron al lui Marseille -, ar urma să devină noul președinte al clubului din Liga a 3-a engleză.
Premier League
Jamie Carragher, despre Romelu Lukaku: "Este o bombă cu ceas în vestiarul lui Chelsea"
ACUM 16 MINUTE
"Sunderland AFC anunță că s-a ajuns la o înțelegere pentru ca Kyril Louis-Drefyus să preia acțiunile deținute la club de Stewart Donald (n.r. - patronul lui Sunderland). Dacă va primi acceptul EFL (English Football League), Louis-Drefyus da deveni președintele clubului după Anul Nou", este comunicatul emis de Sunderland.

Un tânăr de 22 de ani, pregătit să devină președintele lui Sunderland

Dacă oficialii din fotbalul englez își vor da acordul, tânărul Kyril va umple golul lăsat la președinția clubului de Stewart Donald, actualul patron al lui Sunderland.
https://i.eurosport.com/2020/11/13/2936319.jpg
Kyril Louis-Dreyfus, aproape să devină președintele lui Sunderland
Consorțiul lui Donald a preluat pachetul de acțiuni al lui Sunderland de la Ellis Short în 2018, însă lucrurile au mers din ce în ce mai rău pentru clubul englez în ultimele 2 sezoane.
La început, Donald îndeplinea un dublu-rol la Sunderland: președinte și patron. La numai un an de la preluarea clubului, englezul a decis să-și vândă acțiunile și să se mulțumească doar cu funcția de patron.
După lungi căutări, Stewart Donald a găsit omul potrivit care poate să umple golul lăsat în conducerea legendarului club. Este vorba despre Kyril, fiul renumitului Robert Louis-Dreyfus, al cărui grup, Louis-Drefyus SNR, s-a aflat la conducerea gigantului Marseille timp de 20 de ani, între 1996 și 2016.

Cine este Kyril Louis-Drefyus, tânărul aflat la un pas să devină președinte la Sunderland

Robert Louis-Drefyus, decedat în 2009, a făcut avere prin recuperarea companiilor cu probleme financiare uriașe, precum celebra compania Adidas, unde omul de afaceri francez a îndeplinit rolul de director executiv.
Sub comanda lui Robert, Olympique Marseille a ajuns în două finale de Cupa UEFA, ambele pierdute. Clubul din Franța a fost vândut în 2016 către Frank McCourt, fostul patron al echipei de baseball LA Dodgers.
Kyril, fiul lui Robert Louis-Defryus, este un mare fan al sportului și a fost văzut de multe ori în tribune, la meciurile lui Marseille. Averea moștenită de tânărul de 22 de ani este estimată la 1,5 miliarde de lire sterline.
"În primul rând, aș vrea să-i mulțumesc lui Stewart Donald pentru integritatea și caracterul rezonabil de care a dat dovată în ultimele 3 luni, în urma cărora am primit oportunitatea să preiau o parte a pachetului de acțiuni de la Sunderland. Vom aștepta cu respect decizia EFL în contextul tranzacției.
Evident, pentru mine ar reprezenta o onoare uriașă să fiu implicat la un club istoric, într-un oraș recunoscut pentru bogata cultură fotbalistică începută în 1879. Sunt conștient de responsabilitatea care va cădea pe umerii mei dacă voi prelua clubul Sunderland", a fost prima reacție a lui Kyril Louis-Drefyus.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
ACUM 2 ORE
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
ACUM 3 ORE