70 de selecții a bifat "Il Luce" pentru națională în perioada 1966-1979, pentru ca în 1981 ani să devină selecționer. Lucescu a rămas pe banca tehnică până în 1986.
La aniversarea a 37 de ani de la victoria memorabilă în fața Italiei (scor 1-0, Euro 1984), Lucescu a spus că altul a fost apogeul "tricolorilor". Fostul antrenor al lui Șahtior și Zenit susține că amicalul cu Anglia de pe Wembley, din urmă cu 51 de ani, a fost cel mai mare rezultat înregistrat de naționala noastră.

România, egala campioanei mondiale

Fotbal
Ianis Hagi, transfer de 10 milioane de euro! Anunțul de ultim moment al Gazettei dello Sport
17/04/2020 LA 11:08
Partida de la Londra se încheia 1-1, după golurile marcate de Jack Charlton și Florea Dumitrache. Alexandru Boc, Cornel Dinu sau Mircea Lucescu erau câțiva dintre "tricolorii" de la vremea respectică, care au obținut un rezultat uriaș în fața campionei mondiale din 1966.
"Eu cred că cel mai mare rezultat din fotbalul românesc a fost pe Wembley, 15 ianuarie 1969, pentru că, atunci, cel mai în vârstă jucător avea 24 de ani. Jucam într-o perioadă a anului care pentru noi era vacanță totală. Am acceptat acest meci tocmai pentru a putea ajunge să jucăm pe Wembley. Datorită acelui rezultat, am mai jucat meciuri cu Anglia.
Până atunci, nici nu se pomenea de un astfel de meci. Al doilea important a fost tot cu o campioană mondială, cu Italia. Apoi, cu Argentina, dar nu erau campioni mondiali. Am revăzut acum meciul cu Columbia, unul senzațional, dar nu se ridică la acea valoare.", a spus Lucescu, pentru Digi Sport.
România s-a întâlnit din nou cu Anglia un an mai târziu, la Campionatul Mondial din Mexic. Englezii s-au impus cu 1-0 în duelul de la Guadalajara, în primul meci din faza grupelor.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 2 ORE
Ligue 1
Efectul telenovelei Mbappe | Leonardo, demis de la PSG
ACUM 5 ORE