Mircea Lucescu este din nou campion în Ucraina. După ce a scris istorie pe banca lui Șahtior Donețk, cucerind 8 titluri, a sosit momentul ca tehnicianul român să strălucească la cârma rivalei Dinamo Kiev.
"Il Luce" și-a asigurat matematic trofeul suprem din Ucraina, după victoria categorică împotriva lui Inhulets, scor 5-0. Cu 3 runde rămase până la finalul stagiunii, Dinamo Kiev are un avans de 13 puncte față de Șahtior, care a suferit două înfrângeri în ultimele două etape.
Lucescu a vorbit despre noul său succes într-un interviu acordat celor de la Gazeta Sporturilor.
Romanian Liga I
FCSB, fără bonusuri după transferurile lui Man și Moruțan! Care este motivul
ACUM 35 MINUTE

Mircea Lucescu, despre titlul cucerit cu Dinamo Kiev

”Acest sezon a fost o confruntare cu mine însumi. Cu gândurile mele, cu ideile, cu metodele mele. Mereu neliniștit, mereu întrebându-mă ce pot face mai mult, ce pot adăuga pentru a fi și mai bine. Au fost opt luni grele, delicate, mai ales la început. Îmi amintesc când am vrut să plec din cauza suporterilor. M-a sunat Răzvan atunci. Mi-a zis așa: "Tată, tu nu poți să renunți! Indiferent ce s-ar întâmpla, trebuie să mergi mai departe!". Și am continuat. Nimeni nu știe că eu nu am cerut niciun transfer. Am vrut însă ca banii să fie investiți în infrastructură. În terenuri, în sală de forță”, a declarat Lucescu.
Ce a schimbat Lucescu la echipă?
”Intensitatea antrenamentelor, metodele de pregătire, discuțiile individuale. Numai prin multe discuții am reușit să creăm împreună o bază solidă și să-i fac să creadă din nou. Fotbalul este un joc de improvizație, totul plecând de la acea bază solidă, de la o organizare excelentă”
Ceea ce am realizat aici sper să fie o învățătură pentru toată lumea. Să recâștig titlul după șapte ani, luând o echipă de la minus 23 de puncte și ducând-o la plus 13 față de Șahtior.
”Am făcut acum o demonstrație că nu doar talentul e important. Starea de spirit care animă jucătorii este esențială! Mentalitatea de învingători. Aceiași jucători, dar altă pregătire, altă filosofie, alt spirit și multă muncă”, a afirmat Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.
Premier League
Jamie Carragher, despre Romelu Lukaku: "Este o bombă cu ceas în vestiarul lui Chelsea"
ACUM 2 ORE
Fotbal
Ianis Hagi s-a accidentat în meciul lui Rangers din Cupa Scoției! Care este starea mijlocașului
ACUM 3 ORE