Mircea Lucescu este cel mai de succes antrenor român din toate timpurile. Cel supranumit "Il Luce" a câştigat 32 de trofee în carieră, număr cu care se clasează pe locul al doilea în lume, după Sir Alex Ferguson, care a obținut 49 de trofee.
Venirea lui Mircea Lucescu la Rapid a fost anunţată de mai multe ori de către primarul Dan Tudorache, dar zvonurile nu s-au materializat nici până la această oră. Cel mai probabil, fostul selecționer al naționalei Turciei va deveni consilierul lui Pancu și îl va ajuta să promoveze Rapidul în Liga 1.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
Sursa: FC Rapid 1923

Pancu: "Nea Mircea nu obosește niciodată"

La finalul antrenamentului, Pancu a explicat ce a vorbit cu Mircea Lucescu și a ținut să laude pasiunea sa pentru fotbal și energia pe care "Il Luce" le are la 74 de ani:
"După o viață petrecută pe teren, cum să te simți? Nea Mircea nu obosește niciodată. Îl cunosc foarte bine, el nu-și pierde din pasiune. E alături de noi, ne sprijină cu orice avem nevoie. Am vorbit despre jucători, transferuri, lucruri generale.
Am adus în discuție, în viteză, și proiectul Pro Rapid. Ne poate ajuta și aici. Oamenii care sunt la Rapid, la conducerea Rapidului, sunt oameni cu obiective mari, care vor să depășească performanțele din trecut.", a spus Daniel Pancu pentru DigiSport.
La rândul său, Mircea Lucescu a recunoscut că nu ocupă o funcție oficială la Rapid:
"La stadion o să mă vedeți după ce se reiau meciurile. Rapid îl are pe Daniel Pancu, echipa are programul ei, va pleca în cantonament... Nu se pune problema să vin într-o funcție oficială.", a spus Mircea Lucescu, pentru sursa citată.
https://i.eurosport.com/2019/11/27/2725398.jpg

Rapid, amicale cu ȚSKA Sofia și FC U Craiova

Rapidiștii s-au reunit luni și vor sta în București până pe 24 ianuarie, când este programată plecarea în cantonamentul din Antalya. În Turcia, echipa se va pregăti până pe 6 februarie și va disputa 5 meciuri amicale. Printre adversarii Rapidului din cantonament se numără ȚSKA Sofia și FC Universitatea Craiova, echipa lui Adrian Mititelu.
Singura noutate certă de la reunire a fost atacantul Valentin Alexandru, cel care a revenit după mai bine de trei ani la Rapid, unde nu a apucat să joace oficial în 2016, din cauza intrării clubului în faliment.
De asemenea, puștiul de numai 16 ani, Cristian Ignat, a fost luat și el în lot, la fel ca și Enrichi Finica, cel care are drept de joc începând din acest retur. Pe lângă aceștia, Rapid va testa și un portar australian, Harrison.
https://i.eurosport.com/2020/01/16/2754449.jpg
Sursa: FC Rapid 1923
De ieri, Ştefan Grigorie este noul asistent al lui Pancu, după ce Nicolae Grigore a devenit antrenorul secund al lui Adrian Mutu la naționala de tineret a României.
După 20 de etape, Rapid se află pe locul 3 în Liga 2, la 6 puncte în spatele liderului UTA Arad. Primul meci oficial al giuleștenilor, din 2020, va fi pe 22 februarie, împotriva lui Turris T. Măgurele, în Regie.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43