În ciuda faptului că a fost foarte aproape să renunțe la o mai antrena pe Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a fost întors din drum de președintele clubului, Igor Surkis, iar azi a fost prezentat oficial. Tehnicianul român în vârstă de 75 de ani a declarat că are nevoie de timp, dar i-a întărâtat și pe ultrașii lui Dinamo Kiev. Il Luce a spus că nu se va dezice de Șahtior Donețk acum, că antrenează marea rivală, Dinamo.
"Il Luce" a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane, existând și opțiunea de prelungire pe încă un an: "Am urmărit cu atenție conferința de presă dată de președintele Igor Surkis m-a surprins că s-a vorbit mult de raportul cu suporterii și mai puțin de ce ar trebui să facem noi, cei care ne ocupăm de soarta lui Dinamo Kiev. Nicăieri unde am fost nu am adus schimbări radicale. Am dat și dau încredere totală jucătorilor care au evoluat până la proba contrarie. Avem o săptămână la dispoziție. Din România nu am putut să văd campionatul ucrainean. Din informațiile avute în ultimul timp am încercat să-mi fac o idee de ceea ce înseamnă valoarea jucătorilor.
Voi avea discuții individuale cu toți jucătorii pentru a cunoaște starea lor de spirit. Eu cred că Dinamo are o echipă plină de jucători talentați. Au nevoie de o schimbare în modul de a gândi fotbalul și de a pregăti jocul. În ceea ce privește transferurile, am avut o discuție cu scouting-ul. Am vrut să văd ce jucători au urmărit în toată această perioadă. Ei cunosc cel mai bine necesitățile echipei. Voi continua și mâine. Nu vreau să dau nume și nici necesitățile echipei până când nu voi fi convins de ce trebuie schimbat", a spus Lucescu.
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36

Mircea Lucescu i-a întărâtat pe fanii lui Dinamo Kiev

Antrenorul a fost întrebat și despre cât de dificilă a fost trecerea de la Șahtior la Dinamo Kiev, însă Mircea Lucescu a spus că nu se va putea dezice niciodată de echipa de la Donețk. Ultrașilor lui Dinamo Kiev sigur nu le va plăcea asta, mai ales că ei au început deja un război cu tehnicianul român.
"Șahtior e o istorie extraordinară. Sentimentele, emoțiile sunt în continuare. Nu se pune problema eu să mă dezic de ceea ce s-a întâmplat în perioada aceea. Eu sunt antrenor profesionist, știu să împart emoții sentimente și ce înseamnă datorie profesională. Președintele lui Dinamo Kiev m-a invitat pentru a-i ajuta pe acești tineri jucători să crască. Era un lucru pe care nu-l puteam refuza și sper să-mi dea satisfacții. Prima mea datorie e să-i fac să crească pe acești jucători, să facă performanță. Nu am venit să-mi iau vreo revanșă cu Șahtior. Am numai respect pentru tot ceea ce s-a întâmplat acolo, am respect pentru suporteri, pentru conducere, pentru jucătorii acolo, dar aia e partea istorică, asta e partea de acum. Eu vreau să continui în lumea fotbalului și să mă bucur de rezultat", a mai spus Lucescu.

Mircea Lucescu, o legendă pentru Şahtior Doneţk

Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior.
Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009). "Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide).
După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019.

Slideshow

Mircea Lucescu sărbătorit în cantonamentul lui Dinamo Kiev

8 imagini

Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54