Mircea Lucescu, al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, a reprezentat de două ori principala variantă pentru postul de selecționer al naționalei României, în ultimii ani.
FRF l-a contactat prima oară în 2014, după despărțirea de Victor Pițurcă, apoi în 2016, după plecarea lui Anghel Iordănescu.
Prima oară, "Il Luce" o conducea pe Șahtior Donețk și nu putea să rezilieze contractul. A doua oară, tehnicianul român se afla fără angajament, însă a preferat să aștepte și să semneze cu Zenit St. Petersburg, în primăvara anului 2016.
Fotbal
Ce înseamnă Super Liga Europei pentru România? Vestea dezastruoasă a celor de la Marca
ACUM 14 MINUTE

Mircea Lucescu a refuzat de două ori postul de selecționer al României

"La Mircea Lucescu au fost de două ori încercări de a-l aduce la națională şi de două ori a refuzat. Prima oară a fost când a plecat domnul Piţurcă şi a doua oară a fost când i s-a terminat contractul domnului Iordănescu.", a spus Andrei Vochin, consilier al FRF, pentru Telekom Sport.
Mircea Lucescu a condus naționala României în perioada 1981-1986, la începutul carierei de antrenor. "Il Luce" a adunat 42 de meciuri, în care a înregistrat 15 victorii, 13 remize și 14 înfrângeri.
Lucescu a mai bifat o experiență ca selecționer între 2017 și 2019, la naționala Turciei. În perioada respectivă, antrenorul român a obținut 4 victorii, 6 egaluri și 7 eșecuri.
De-a lungul carierei de antrenor, Mircea Lucescu le-a mai pregătit pe Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk și Zenit.
În prezent, "Il Luce" se află pe banca lui Dinamo Kiev și este lider în Ucraina. Mircea Lucescu a cucerit 33 de trofee, devenind al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, după Sir Alex Ferguson.
Romanian Liga I
Super Liga Europei | Reacția fermă a lui Răzvan Burleanu după anunțul înființării noii competiții
ACUM 35 MINUTE
Fotbal
Super Liga Europei, un mare bluff? Ce s-ar afla de fapt în spatele demersului cluburilor mari
ACUM 2 ORE