Mircea Lucescu a fost numit Antrenorul Anului 2021. Românul în vârstă de 76 de ani a fost pe prima poziție în clasamentul realizat de Asociația Antrenorilor din Ucraina, înregistrând cele mai mari punctaje la toate cele 5 criterii luate în considerare.
Astfel, Lucescu a primit 4,7 puncte din 5 pentru rezultatele înregistrate, 4,3 puncte pentru abilitatea de a lucra cu jucătorii, dar și pentru că nu a întâmpinat dificultăți în îndeplinirea atribuțiilor, 4,5 puncte pentru progresul în evoluție și rezultate și 4,7 puncte pentru tactica și schimbările efectuate la meciuri.
În total, tehnicianul de 76 de ani a avut o medie de 4,5 puncte, devansându-i în clasament pe Victor Skripnik, antrenorul celor de la Zoria Lugansk, care a adunat 4,34 de puncte, și pe Igor Iovicevici, de la Dnipro-1, cu 4,3 puncte.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
Potrivit publicației ucrainene Sport, în topul celor mai buni 5 antrenori din Ucraina se mai află Luis Castro (4,22 puncte) și Roberto de Zerbi (4,2 puncte), cei care a pregătit-o în acest an pe Șahtior Donețk.
Citește și:

Mircea Lucescu, despre situația de la Dinamo și echipa națională

Săptămâna trecută, Mircea Lucescu a vorbit despre situația critică în care Dinamo se regăsește pe final de 2021. Antrenorul lui Dinamo Kiev a spus că a fost luat prin surprindere de decizia luată de Iuliu Mureșan de a-l demite pe Mircea Rednic. Lucescu se teme acum că Dinamo nu se va mai putea salva de la retrogradare.
"A fost un moment în care cei ce s-au ocupat de echipa de fotbal s-au gândit mai mult la interesele lor, vânzând jucători și atât. OK, vinzi jucători, e normal. Cumperi, la fel de normal. Dar nu au asigurat o continuitate! Dar când schimbi 7-8 jucători anual, nu faci o echipă! Niciodată! Trebuie un nucleu de jucători atașați de club, de culori, iar în jurul lor manevrezi în funcție de interesele echipei. Nu știu dacă se salvează acum! Sunt oameni care trebuie să se ocupe.
Să se gândească ce înseamnă Dinamo, ce înseamnă acest brand, la fel ca Steaua și Rapid! Brandurile astea poartă în spate speranțele a zeci de mii de suporteri. Nu poți să-i faci peste noapte. Fanii nu se pot transfera. Fiecare echipă are grupul ei de suporteri care se creează în ani de zile. Poți trăda pe oricine, dar nu culorile unei echipe. Când plângi pentru echipa aia, e imposibil să o faci pentru o altă echipă peste 50 de ani", a declarat Mircea Lucescu.
În plus, tehnicianul de 76 de ani a vorbit și despre echipa națională, spunând că nu consideră inspirată aducerea unui antrenor fără experiență pe banca tehnică a României, acolo unde presiunea este foarte mare:
"(Adrian Mutu sau Edi Iordănescu la echipa națională?) Ar fi un mare hazard. Nu au experiență. Poate pentru Iordănescu mai puțin, pentru că a lucrat la echipele de club, este apropiat de tatăl lui, deci știe foarte bine ce trebuie făcut. Adrian Mutu nu știu.
Sigur, poate Federația știe mai bine ce a putut să facă la naționala de tineret. La echipa națională, totuși... Sunt și excepții, dar trebuie adus antrenorul care a avut o continuitate de succese și care îți dă siguranța că lucrurile pot continua", a spus Mircea Lucescu.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43
Fotbal
"Burleanu a venit după mine la Kiev!" Mircea și Răzvan Lucescu au spus "NU" naționalei României
23/12/2021 LA 19:03