Mircea Lucescu este din nou campion în Ucraina. După ce a scris istorie pe banca lui Șahtior Donețk, cucerind 8 titluri, a sosit momentul ca tehnicianul român să strălucească la cârma rivalei Dinamo Kiev.
"Il Luce" și-a asigurat matematic trofeul suprem din Ucraina, după victoria categorică împotriva lui Inhulets, scor 5-0. Cu 3 runde rămase până la finalul stagiunii, Dinamo Kiev are un avans de 13 puncte față de Șahtior, care a suferit două înfrângeri în ultimele două etape.
Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, a oferit o primă reacție după meciul care i-a adus lui Dinamo Kiev cel de-al 29-lea titlu național. Conducătorul ucrainean a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Mircea Lucescu și a asigurat că antrenorul român își va duce la bun sfârșit contractul scadent în 2022.
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM 25 MINUTE

Mircea Lucescu, campion cu Dinamo Kiev în Ucraina! Ce a spus patronul clubului despre antrenorul român

Surkis a recunoscut că "a riscat când l-a numit pe Mister" la cârma lui Dinamo, în vară:
"Suntem din nou campioni! N-a fost ușor și sunt recunoscător staff-ului. A fost un an dificil, cu o pandemie teribilă, care a afectat toată lumea, dar am luptat, în ciuda faptului că întreaga echipă s-a îmbolnăvit. Le sunt recunoscător medicilor, staff-ului, dar, în primul rând, vreau să-i spun un enorm 'mulțumesc!' lui Mircea Lucescu, care a creat o echipă eficientă într-un timp scurt. Doar un orb n-ar vedea că echipa a crescut din punct vedere al calității. Jucăm diferit, iar el știe ce vrea.
Am riscat, vă spun sincer, când l-am numit pe Mister, dar riscul este justificat. Îi sunt foarte recunoscător. Să-i dea Dumnezeu multă sănătate și să antreneze mulți ani la același nivel. Această echipă va crește, sunt sigur. Ne dorim mult să ajungem în Europa. Spectatorii sunt în vacanță acum, sunt absenți, dar primim energia milioanelor de fani ai acestei echipe.
Sunt sigur că Lucescu va rămâne antrenorul echipei, pentru că mai are contract. El a construit această echipă. E timpul să ne propunem obiective în competițiile europene. Jucătorii au atins un anumit nivel, au jucat în Champions League cu Barcelona și Juventus, au evoluat și la națională și au căpătat experiență.
Întăriri pentru Champions League? Dacă e nevoie, vom vedea ce jucători putem cumpăra, unii mai valoroși decât cei pe care îi avem. Misiunea mea e să folosesc banii pentru jucătorii pe care antrenorul principal îi dorește", a declarat Igor Surkis, pentru sport.ua.
În actualul sezon din Ucraina, Dinamo Kiev a înregistrat 18 victorii, 4 remize și o înfrângere. "Il Luce" va încerca acum să facă event-ul în Ucraina. Dinamo va juca în finala Cupei contra celor de la Zorya.
În mai puțin de un an de când se află la Dinamo, Mircea Lucescu a câștigat deja 2 trofee: titlul și Supercupa Ucrainei.
Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
ACUM 2 ORE
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
ACUM 3 ORE