Într-un interviu publicat pe canalul TV al clubului Șahtior Donețk, președintele grupării ucrainiene, Sergei Palkin, a declarat, printre altele, că 2020 a fost anul în care a fost dezamăgit de Mircea Lucescu, relatează football.ua.
"A fost un an de dezamăgiri și în relațiile umane. Mă refer mai ales la Lucescu, la decizia sa de a antrena principalul nostru concurent", a spus Sergei Palkin. Mircea Lucescu a acceptat în vară oferta de a antrena pe Dinamo Kiev, adversarul tradițional al "minerilor" din Donețk.

Mircea Lucescu, o dezamăgire pentru Șahtior Donețk

Europa League
Mircea Lucescu e OUT din Europa! Dinamo Kiev a făcut 3-3 cu AEK Larnaca și e codașa grupei B
27/10/2022 LA 19:41
La vremea aceea decizia a fost contestată de fanii ambelor echipe, cei de la Șahtior renunțând chiar la dezvelirea unui bust care îl omagia pe antrenorul român, amplasat în apropierea stadionului. Palkin face referire în interviu la dezamăgirile anului 2020, printre acestea numărându-se și moartea fostului fotbalist Sergey Atelkin, dar și problemele provocate de pandemia de coronavirus.
În acest conext, al dezamăgirilor, Palkin a menționat-o și pe cea provocată de decizia lui Mircea Lucescu de a antrena rivalul de o viață a lui Șahtior, după ce a realizat rezultate istorice în fruntea clubului din Donețk.
Mediafax
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu, nemulțumit după un nou egal al lui Dinamo Kiev! Echipa sa e la 12 puncte de lider
23/10/2022 LA 17:10
Europa League
Borna impresionantă atinsă de Mircea Lucescu în partida de Europa League de aseară
07/10/2022 LA 10:00