Într-un interviu publicat pe canalul TV al clubului Șahtior Donețk, președintele grupării ucrainiene, Sergei Palkin, a declarat, printre altele, că 2020 a fost anul în care a fost dezamăgit de Mircea Lucescu, relatează football.ua.
"A fost un an de dezamăgiri și în relațiile umane. Mă refer mai ales la Lucescu, la decizia sa de a antrena principalul nostru concurent", a spus Sergei Palkin. Mircea Lucescu a acceptat în vară oferta de a antrena pe Dinamo Kiev, adversarul tradițional al "minerilor" din Donețk.

Mircea Lucescu, o dezamăgire pentru Șahtior Donețk

Ukrainian Premier League
"O lecție de viață pentru un fotbalist!" Lucescu, nervos după victoria cu 4-1 a lui Dinamo Kiev
16/10/2021 LA 20:03
La vremea aceea decizia a fost contestată de fanii ambelor echipe, cei de la Șahtior renunțând chiar la dezvelirea unui bust care îl omagia pe antrenorul român, amplasat în apropierea stadionului. Palkin face referire în interviu la dezamăgirile anului 2020, printre acestea numărându-se și moartea fostului fotbalist Sergey Atelkin, dar și problemele provocate de pandemia de coronavirus.
În acest conext, al dezamăgirilor, Palkin a menționat-o și pe cea provocată de decizia lui Mircea Lucescu de a antrena rivalul de o viață a lui Șahtior, după ce a realizat rezultate istorice în fruntea clubului din Donețk.
Mediafax
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mircea Lucescu, critici pentru Mirel Rădoi, după ce a anunțat că părăsește naționala României
13/10/2021 LA 19:14
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cine sunt favoriții FRF pentru a-l înlocui pe Rădoi la cârma echipei naționale a României
12/10/2021 LA 07:38