În vârstă de 75 de ani, Mircea Lucescu a cucerit în această seară și Cupa în Ucraina, după ce a câștigat titlul și Supercupa cu Dinamo Kiev, chiar în primul sezon în care antrenează echipa. Este al treilea trofeu al său aici. Elevii săi s-au impus cu dificultate în finală, cu 1-0 cu Zorya, după prelungiri.
Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de Tsygankov, în minutul 98. În minutul 105+2, acelaşi Tsygankov a ratat un penalty. Pentru Dinamo Kiev este a 13-a Cupă a Ucrainei câştigată. Mircea Lucescu a preluat Dinamo Kiev în vara anului trecut. El a cucerit la scurt timp Supercupa, la al doilea meci oficial, 3-1 chiar în fața fostei sale echipe, Șahtior Donețk. Pe 25 aprilie 2021, Il Luce a devenit și campion, cu patru etape înainte de final, după 5-0 cu Inhuleț. Alb-albaștrii nu mai cuceriseră titlul în Ucraina din 2016.

Mircea Lucescu, de neoprit în Ucraina cu Dinamo Kiev

Europa League
Mircea Lucescu e OUT din Europa! Dinamo Kiev a făcut 3-3 cu AEK Larnaca și e codașa grupei B
27/10/2022 LA 19:41
Dacă pentru Dinamo Kiev aceasta este ce-a de-a 13-a Cupă câștigată, pentru Mircea Lucescu este cupa cu numărul 35 a carierei. În urmă cu doar câteva două săptămâni, "Il Luce" a ajuns la cel de-al 9-lea trofeu suprem în Ucraina. Pe primele 8 le-a cucerit la cârma lui Șahtior Donețk, marea rivală a lui Dinamo Kiev. Mircea Lucescu continuă să fie al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, după Sir Alex Ferguson.
Inițial, se zvonea că Mircea Lucescu va încasa un bonus de 1 milion de euro, pentru câștigarea titlului și calificarea în grupele UEFA Champions League. În realitate, se pare că antrenorul român va primi o sumă mult mai mare. Potrivit presei din Ucraina, "Il Luce" va încasa 3,5 milioane de euro din partea patronului Igor Surkis.
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu, nemulțumit după un nou egal al lui Dinamo Kiev! Echipa sa e la 12 puncte de lider
23/10/2022 LA 17:10
Europa League
Borna impresionantă atinsă de Mircea Lucescu în partida de Europa League de aseară
07/10/2022 LA 10:00