”Nici eu nu-mi închipuiam că voi ajunge la așa ceva, dar am întâlnit un grup de jucători care și-a dorit foarte mult. Jucătorii s-au simțit umiliți înainte că n-au putut câștiga un titlu.
A fost o confruntare cu mine însumi, să văd dacă experiența pe care am acumulat-o mă poate ajuta să revigorez o echipă, să dau unor jucători un stimul care să le permită să se lupte pentru titlu”, a povestit Mircea Lucescu la DigiSport.

Mircea Lucescu, despre cum a ajuns la Dinamo Kiev

Cupa Mondială FIFA
Camerun și Serbia au încheiat la egalitate una dintre cele mai spectaculoase partide din Qatar
ACUM 8 MINUTE
”Am stat un an de zile, m-am plimbat pe aici. Mi-a fost foarte greu. Nu știam dacă o să mă mai apuc de treabă, dar simțeam nevoia. Când a venit propunerea de la Kiev, m-am gândit că sunt solicitat doar pentru a fi un sfătuitor.
Am avut o propunere de la președinte, care atunci era la Federație, și în 2012 să iau echipa națională pentru Euro, a trebuit să refuz. Akhemetov mi-a spus atunci că trebuie să avem un obiectiv, nu pot spune că el a influențat, dar am simțit că trebuie să rămân, că aveam o echipă tânără, tocmai transferasem niște brazilieni care aveau nevoie de prezența mea acolo”, a adăugat el.
Dinamo Kiev e de neoprit în Ucraina de când Mircea Lucescu antrenează echipa. Clubul a câștigat titlul, cupa și supercupa.
Dacă pentru Dinamo Kiev aceasta este ce-a de-a 13-a Cupă câștigată, pentru Mircea Lucescu este cupa cu numărul 35 a carierei. În urmă cu doar câteva două săptămâni, "Il Luce" a ajuns la cel de-al 9-lea trofeu suprem în Ucraina. Pe primele 8 le-a cucerit la cârma lui Șahtior Donețk, marea rivală a lui Dinamo Kiev. Mircea Lucescu continuă să fie al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, după Sir Alex Ferguson.
Fotbal
Messi, convins de Inter Miami și cu doi foști coechipieri de la Barcelona. Dream Team pentru Beckham
ACUM 29 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam
ACUM O ORĂ