”Nici eu nu-mi închipuiam că voi ajunge la așa ceva, dar am întâlnit un grup de jucători care și-a dorit foarte mult. Jucătorii s-au simțit umiliți înainte că n-au putut câștiga un titlu.
A fost o confruntare cu mine însumi, să văd dacă experiența pe care am acumulat-o mă poate ajuta să revigorez o echipă, să dau unor jucători un stimul care să le permită să se lupte pentru titlu”, a povestit Mircea Lucescu la DigiSport.

Mircea Lucescu, despre cum a ajuns la Dinamo Kiev

Fotbal
Rezumatul derby-ului Man United - Arsenal! Ronaldo a fost din nou decisiv pentru "Diavoli"
ACUM 6 ORE
”Am stat un an de zile, m-am plimbat pe aici. Mi-a fost foarte greu. Nu știam dacă o să mă mai apuc de treabă, dar simțeam nevoia. Când a venit propunerea de la Kiev, m-am gândit că sunt solicitat doar pentru a fi un sfătuitor.
Am avut o propunere de la președinte, care atunci era la Federație, și în 2012 să iau echipa națională pentru Euro, a trebuit să refuz. Akhemetov mi-a spus atunci că trebuie să avem un obiectiv, nu pot spune că el a influențat, dar am simțit că trebuie să rămân, că aveam o echipă tânără, tocmai transferasem niște brazilieni care aveau nevoie de prezența mea acolo”, a adăugat el.
Dinamo Kiev e de neoprit în Ucraina de când Mircea Lucescu antrenează echipa. Clubul a câștigat titlul, cupa și supercupa.
Dacă pentru Dinamo Kiev aceasta este ce-a de-a 13-a Cupă câștigată, pentru Mircea Lucescu este cupa cu numărul 35 a carierei. În urmă cu doar câteva două săptămâni, "Il Luce" a ajuns la cel de-al 9-lea trofeu suprem în Ucraina. Pe primele 8 le-a cucerit la cârma lui Șahtior Donețk, marea rivală a lui Dinamo Kiev. Mircea Lucescu continuă să fie al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, după Sir Alex Ferguson.
Fotbal
Rezumatul partidei Tottenham - Brentford, câștigată de londonezi cu 2-0
ACUM 7 ORE
Bundesliga
Întorsătură de situație! Borussia Dortmund-Bayern Munchen se va juca cu spectatori
ACUM 7 ORE