Tehnicianul român a reușit să câștige titlul pe banca lui Dinamo Kiev în primul sezon în care a preluat echipa și încearcă să-l câștige pe al doilea.
El a oferit un interviu pentru GSP, în care a abordat mai multe subiecte, printre care strategia adoptată pentru a reuși în fotbal sau relația cu fanii lui Dinamo Kiev, fiind contestat de o parte dintre aceștia pentru trecutul său la Șahtior.
Mircea Lucescu este unul dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului, câștigând un total de 36 de trofee de-a lungul carierei sale. La vârsta de 76 de ani, Mircea Lucescu a devenit cel mai vârstnic antrenor care evoluează alături de echipa sa în Liga Campionilor.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 3 ORE
CITEȘTE ȘI:

Mircea Lucescu: "Prezența mea a revigorat tot fotbalul ucrainean"

Mircea Lucescu a avut o mare influență asupra multor antrenori români care au obținut performanțe și cu siguranță metodele și tacticile atât de prezente și în fotbalul actual ale fostului câștigător al Cupei Uefa vor fi transmise și viitoarelor generații de antrenori români, Lucescu lăsând în urma sa o moștenire care va dăinui mult după retragerea sa și de care fotbalul românesc a beneficiat pe deplin.
El a explicat strategia pe care a abordat-o, dar și cheia succesului pentru a reuși în fotbalul mare: "Mereu am avut încredere în jucători, indiferent unde am fost. Nicăieri nu am cerut transferuri deosebite. Ceea ce cred eu că a contat a fost încrederea pe care eu le-am acordat-o jucătorilor. Nu puteau fi jucători fără valoare la Dinamo Kiev.
Dar aveau nevoie de un sprijin mental important. Cu această echipă tânără noi am abordat fiecare competiție în parte cu mare încredere în noi. Imediat a venit reacția celor de la Șahitor, care au cumpărat jucători de 50 de milioane."
E binecunoscut faptul că Mircea Lucescu a fost contestat de o parte dintre fanii lui Dinamo Kiev din cauza trecutului său pe banca lui Șahtior, dar antrenorul român nu este afectat de acest aspect: "O chestie de orgoliu. Nici nu-i mai bag în seamă. La început i-am mai aplaudat, le-am zâmbit. Dar nu-i mai bag în seamă. Ei nu pot uita cei 12 ani în care au suferit. Din cauza prezenței mele la echipa adversă. Nu asta e important, nu ei reprezintă marea masă a suporterilor lui Dinamo Kiev. Eu îi respect pe toți. Atât timp cât există respect în toată chestia asta, nu mă deranjează că mă contestă."
Mircea Lucescu a fost selecționerul României în perioada 1981-1986.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 9 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 10 ORE