Dinamo Kiev a început cu stângul noul sezon de Champions League, în fața campioanei Italiei, Juventus. Echipa lui Andrea Pirlo a câștigat, în deplasare, cu scorul de 2-0, partida disputată împotriva echipei Dinamo Kiev (antrenată de Mircea Lucescu). Pentru Juventus a înscris Alvaro Morata, în minutele 46 și 84. Aceasta a fost prima înfrângere suferită de Mircea Lucescu după ce a preluat echipa ucraineană, în iulie.
Partida a fost condusă fără probleme de o brigadă din România, cu Ovidiu Haţegan la centru. Lucescu a fost contestat de ultraşi şi la acest meci. Ei au afişat un banner pe stadion, în care i-au cerut tehnicianului român să plece.Aflat într-o grupă foarte dificilă, cu Juventus, Barcelona și Ferencvaros, Lucescu a declarat că Dinamo Kiev "nu are nicio șansă" pentru primele două poziții, astfel că bătălia ucrainenilor pare că se va da cu formația maghiară, pentru locul 3, care asigură calificarea în 16-imile Europa League.

Mircea Lucescu, dezamăgit de evoluția echipei sale la debutul în Champions League

Fotbal
Mircea Lucescu poate deveni selecționerul naționalei care a impresionat la EURO: "Se vorbește de el"
02/08/2021 LA 19:28
După prima rundă din grupa G din Champions League, Barcelona și Juventus ocupă primele două poziții, în urma victoriilor cu Ferencvaros (5-1), respectiv Dinamo Kiev (2-0): "Venim după o perioadă dificilă - cinci ani fără Champions League și probleme financiare. Am construit o echipă cu jucători veniți de la grupele de juniori, ne-am calificat, dar echipa trebuie formată. Juventus a meritat victoria, au valoare și au marcat în momente cheie. Juventus și Barcelona cred că se vor califica fără probleme. Eu voi încerca să o aduc pe Dinamo Kiev la nivelul la care merită să fie.
Nu cred că vor fi surprize în grupa noastră. Juventus are o echipă excelentă, iar Barcelona e mai puternică decât noi și Ferencvaros. Catalanii sunt diferiți în meciurile din Champios League. Sigur, pandemia de coronavirus poate schimba anumite lucruri. Cu Juventus am avut suporterii alături de noi, dar în viitor nu îi vom mai avea. Să joci cu fani în tribune e total diferit, e un ritm diferit. Jucătorii au nevoie de ei, de aplauze, de atmosferă", a declarat Mircea Lucescu pentru Radio Rai.

Programul și rezultatele lui Dinamo Kiev în grupa G din UEFA Champions League:

  • 20 octombrie, ora 19:55: Dinamo Kiev - Juventus 0-2
  • 28 octombrie, ora 22:00: Ferencvaros - Dinamo Kiev
  • 4 noiembrie, ora 22:00: Barcelona - Dinamo Kiev
  • 24 noiembrie, ora 22:00: Dinamo Kiev - Barcelona
  • 2 decembrie, ora 22:00: Juventus - Dinamo Kiev
  • 8 decembrie, ora 22:00: Dinamo Kiev - Ferencvaros
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev! Anunțul oficial al președintelui Surkis
02/06/2021 LA 11:04
Fotbal
Mircea Lucescu, de neoprit în Ucraina! Dinamo Kiev a câștigat și Cupa, după titlu și Supercupă
13/05/2021 LA 19:15