Marius Șumudică a fost ținta unor insulte rasiste în Turcia. Totul a pornit de la faptul că antrenorul român a declarat în ultimele zile că se simte insultat de conducerea lui Gaziantep după negocierile pentru prelungirea contractului. Românul se află pe podium în Super Lig, o performanță extraordinară, și le-a cerut șefilor lui Gaziantep să reconsidere contractul pe care-l are la club.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Acuzele lui Șumudică la conducerea clubului turc l-au înfuriat pe Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV "A Spor". Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre Șumudică și conducerea lui Gaziantep, Toroglu a spus, conform Megahaber27: "Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!". Ender Bilgin, moderatorul emisiunii, a intervenit imediat, realizând cât de grave sunt afirmațiile colegului de platou.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mircea Lucescu, critici pentru Mirel Rădoi, după ce a anunțat că părăsește naționala României
13/10/2021 LA 19:14

Mircea Lucescu, atac virulent la adresa turcilor care l-au insultat pe Șumudică

"Vă rog, nu puteți spune asta". Gazda emisiunii nu a reușit însă să își calmeze invitatul, care a continuat cu insultele: "Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?". După o pauză publicitară, lucrurile s-au mai calmat, Toroglu recunoscându-și greșeala: "Le cer scuze rromilor. Trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult". Scuzele, potrivit presei din Turcia, au venit prea târziu, asta pentru că televiziunea respectivă va primi amenzi usturătoare pentru acest derapaj.
La precarea spre Ucraina, Lucescu a reacționat și el pe marginea scandalului de rasism izbucnit în Turcia: "Sunt oameni... ce poți să le spui. Fiecare reacționează în funcție de educație, de inteligență. Cei care au făcut astfel de afirmații le lipsește ceva. Să nu uite că românii au făcut foarte mult pentru fotbalul turcesc. Și unde l-au adus prin Hagi, Gică Popescu. Vorbesc de ei într-un moment foarte delicat pentru echipele turcești în care intrau foarte greu în Europa, nu mai vorbim de primăvara europeană. Cred că ar trebui să existe mai mult respect pentru acești oameni", a spus Mircea Lucescu, potrivit Sport.ro.
"Șumudică a avut un sezon excelent și a reușit să motiveze foarte bine jucătorii. Dar îmi dau seama că nu are potențialul să rămână la acest nivel. Sunt echipele din Istanbul care sunt mult mai puternice și care au nevoie de prezență în Europa mai mult decât echipele mai mici. Este un foarte bun motivator, un bun pedagog în relațiile cu jucătorii. E mai puțin diplomat în relațiile cu ceilalți. Nu mă refer la patron, dar la suporteri, public. Problema este că a facut eforturi foarte mari să ducă această echipă acolo unde a dus-o. A crescut mult din punct de vedere al experienței, au crescut și pretențiile, pentru că viața este nesigură. Vrea să profite de o situație și eu i-aș da dreptate. Nu știi când se mai întorc astfel de momente", a mai spus Mircea Lucescu.
Turkish Süper Lig
Marius Șumudică, primit ca un "sultan" la Malatyaspor! Fanii turci l-au așteptat cu flori și cadouri
12/10/2021 LA 15:54
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cine sunt favoriții FRF pentru a-l înlocui pe Rădoi la cârma echipei naționale a României
12/10/2021 LA 07:38