În ciuda faptului că a fost foarte aproape să renunțe la o mai antrena pe Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a fost întors din drum de președintele clubului, Igor Surkis. Tehnicianul român în vârstă de 75 de ani le-a ținut un discurs jucătorilor lui și le-a spus că timpul petrecut pe teren în meciurile oficiale depinde doar de ei. Lucescu a precizat că nu a urmărit echipa în ultima vreme, asta pentru că fotbalul din Ucraina nu se vede în România, astfel că toți vor porni cu aceeași șansă în ochii lui.
"Il Luce" a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane, existând și opțiunea de prelungire pe încă un an:"Eu vreau să vă spun că am venit cu foarte multă plăcere aici. Nu v-am văzut prea mult pentru că în România nu se vedea campionatul. De aceea o să-mi fie mai dificil până vă voi cunoaște pe fiecare în parte. Pentru mine, toți începeți de la același nivel. Numai de voi depinde să stabiliți cine va intra pe teren. Voi da la toți posibilitatea să joace. Și eu iubesc un turnover pentru a putea menține echipa într-o stare de spirit foarte bună, astfel încât să poată, de la meci la meci, să se refacă, să joace, să câștige și cel mai important lucru este să creăm o atmosferă de prietenie și de satisfacție. Sunteți jucători care au un potențial extraordinar și care nu l-au exprimat. Eu vă rog să nu lăsați timpul să treacă. Ceea ce puteți face astăzi nu lăsați pe mâine", a spus Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu, o legendă pentru Şahtior

Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior.
Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016. Lucescu a câștigat 22 de trofee cu echipa din Donețk în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009). "Il Luce" este deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar este şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide).
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54