Dinamo Kiev și-a asigurat titlul de campioană în Ucraina încă din etapa trecută. Ieri, formația lui Mircea Lucescu a continuat forma excelentă și s-a impus categoric și pe terenul celor de la Vorskla, scor 5-1. "Il Luce" a ajuns la cel de-al 9-lea trofeu suprem în Ucraina. Pe primele 8 le-a cucerit la cârma lui Șahtior Donețk, marea rivală a lui Dinamo Kiev.
Mircea Lucescu continuă să fie al doilea cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului, după Sir Alex Ferguson. Ajuns la 75 de ani, Mircea Lucescu încă nu este agreat de fanii lui Dinamo Kiev, însă antrenorul său secund este de-a dreptul fascinat de viziunea tehnicianului român. Fost internaţional croat, Ognjen Vukojevici este acum secundul lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. Acesta a avut un discurs superb la adresa antrenorului principal al noii campioane a Ucrainei.

Antrenorul secund al lui Mircea Lucescu, fascinat de tehnicianul român

Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
"Da, se pare că nu am greşit în alegerea clubului. Pentru mine a fost important să mă aflu în ritmul zilnic al fotbalului, al antrenamentelor. Şi cum să refuz să lucrez cu Mircea Lucescu, un antrenor de talie mondială? Cu el am o ocazie rară de a învăţa. Pentru mine este Oxford şi Cambridge. Pentru asta am fost în fotbal toată viaţa mea. Cel mai important lucru este că sezonul viitor am câştigat un loc direct în Liga Campionilor", a spus Vukojevici, într-un interviu acordat vecernji.hr.
Întrebat cum este să lucreze cu Lucescu, el a răspuns: "Este Alex Ferguson din Europa de Est, a antrenat cluburi mari şi a câştigat tot ce se poate câştiga. Să lucrez cu el în fiecare zi, vorbind despre fotbal, profesionalism şi studiu, m-a fascinat cu adevărat. În acest an, mai mulţi jucători pe care îi veţi întâlni la viitoarea ediţie a Euro au trecut prin sistemul său de antrenament. Aceştia sunt jucători tineri care au devenit deja jucători importanţi în echipa naţională a Ucrainei. Amintiţi-vă numele Ţigankov, Mikolenko, Şaparenko, Zabarnii..."
Vukojevici a fost de asemenea întrebat dacă Mircea Lucescu este un antrenor dur, care nu râde și nu glumește la sesiunile de antrenament: "Nu este strict, dar aderă la disciplină. Se concentrează foarte mult pe dezvoltarea jocului şi fiecare detaliu este important pentru el în pregătirea şi analiza meciului. Totul este aranjat până în cele mai mici detalii", a răspus tehnicianul.
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54