Viitorul lui Mirel Rădoi la echipa națională este în continuare incert. Tânărul selecționer a declarat după amicalul câștigat contra Belarusului că după meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord va face o analiză amplă și va hotărî dacă rămâne sau nu pe bancea primei reprezentative.
Chiar dacă au fost destui contestatari ai lui Rădoi în ultima vreme, FRF îi oferă toată încrederea selecționerului, astfel că decizia de a rămâne sau a continua îi aparține în totalitate acestuia.
Mircea Lucescu este de aceeeași părere cu federalii, considerând că Rădoi trebui susținut, deoarece este un antrenor de viitor și nu i se poate reproșa sub nici o formă ratarea calificării la EURO 2021.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 7 ORE
"De ce nu interpretați altfel chestia asta? Fotbalul românesc duce lipsă de jucători de valoare, de antrenori de valoare. Rădoi este considerat un antrenor de viitor, de perspectivă, iar ei nu vor să-l piardă și atunci încearcă să diminueze din nereușita calificării și încearcă să-l mențină în poziție.
Ei încearcă să-l lege pe Rădoi de echipa națională, să nu plece, așa cum s-ar fi întâmplat cu alt antrenor care ar fi ratat prezența la un Campionat European.", a declarat Mircea Lucescu în cadrul unei intervenții telefonice la Digi Sport.

Mircea Lucescu: "Nu are jucători care să-i permită calificareacare să-i permită calificarea"

Mircea Lucescu este de părere că principala problemă a echipei naționale este că jucătorii auctuali nu au valoarea necesară pentru a ajunge la un turneu final: "Rădoi trece printr-un moment dificil pentru că nu are jucători care să-i permită calificarea la un turneu final."
Rădoi și-a început promițător mandatul pe banca naționalei mari, cu un egal și o victorie în primele 2 meciuri din Liga Națiunilor (1-1 cu Irlanda de Nord și 3-2 în Austria) , dar cele 3 înfrângeri din luna octombrie (cu Islanda în semifinalele barajului și cu Norvegia și Austria în Liga Națiunilor) au crescut tensiunea la nivelul băncii tehnice și multă lume a început să se întrebe dacă nu cumva postul de selecționer este o pălărie prea mare pentru Rădoi.
Într-o bună măsură, viitorul lui Rădoi pe banca naționalei va depinde de meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord din zilele următoare, nu neapărat de rezultate, ci mai ales de felul în care va arăta echipa națională.
Dacă va hotărî să continue, actualul selecționer va avea o misiune foarte dificilă în campania preliminară pentru modialul din 2022, România fiind, cel mai probabil, în urna a 3-a la tragerea la sorți, ceea ce înseamnă că vom avea cel puțin 2 adversari de calibru în grupă.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 14 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 15 ORE