Mircea Lucescu a avut un prim sezon de vis la Dinamo Kiev, cu care a cucerit titlul, Cupa și Supercupa în Ucraina. Antrenorul ar putea să se despartă, însă, în curând de echipa cu care mai are contract până în 2024.
Jurnaliștii ucraineni au anunțat astăzi că oficialii de la Dinamo Kiev au negociat în ultima perioadă cu antrenorul Abel Ferreira, care o pregătește din 2020 pe Palmeiras, alături de care a câștigat două Copa Libertadores. Cei de la Sport.ua au scris că șefii campioanei Ucrainei sunt în căutarea unui înlocuitor pentru Mircea Lucescu, care este dorit pe banca echipei naționale a României după ce Mirel Rădoi a decis să nu-și prelungească înțelegerea după ratarea calificării la barajul pentru Campionatul Mondial din 2022.
Conform sursei citate, Ferreira este tehnicianul care le-a atras atenția șefilor de la Kiev, care au și încercat să ajungă la un acord cu el, însă antrenorul în vârstă de 42 de ani a refuzat.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
Despre interesul Federației Române de Fotbal pentru Lucescu s-a vorbit recent. Aurel Țicleanu, membru al Comisiei Tehnice a FRF, a spus că forul național are 12 variante de înlocuitori pentru Rădoi, printre care se numără și Mircea Lucescu:
"Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în ceea ce privește situația, criteriile, trecutul și viitorul antrenorului sau antrenorilor propuși.
S-au conturat niște nume, 12 în total. Aceștia sunt cei doi Lucescu, Mircea și Răzvan, cei doi Iordănescu, junior și senior, Hagi, Pițurcă, Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Adrian Mutu, Ladislau Boloni și Costel Gâlcă", a declarat Țicleanu.
Însă, întrebat în luna octombrie despre posibilitatea de a reveni la echipa națională a României, pe care a mai pregătit-o între anii 1981-1986, Mircea Lucescu a spus: "Dați-mă cu vreo 20 de ani înapoi și vă promit că mă duc unde vreți voi. Vedeți-vă de treabă! Aveți altceva de întrebat? Nu vedeți ce vârstă am? Lăsați-mă în pace!"
Citește și:

Ce variantă are FRF pentru banca tehnică a naționalei României

După încheierea preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipă. Oficialii FRF au încercat să îl convingă pe fostul închizător să continue, mai ales că jucătorii naționalei au mers personal la Burleanu să îi explice cât de bună e atmosfera la lot și cât de mare încredere au în Rădoi.
Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu Rădoi, dar nu a fost de acord cu dorințele acestuia. S-a speculat că fostul selecționer ar fi dorit un contract pe 5 ani și salarii mai mari pentru cei din staff-ul său. După acel moment, președintele Federației Române de Fotbal a discutat cu Hagi și Lucescu Jr., avându-i în vizor și pe Adrian Mutu și Dan Petrescu.
Potrivit celor de la PlaySport, oficialii FRF ar mai avea o variantă. Este vorba despre Adrian Ursea, fostul antrenor al celor de la Nice, echipă pe care a pregătit-o în perioada decembrie 2020 - mai 2021. Românul în vârstă de 54 de ani a vorbit despre interesul forului pentru el, declarându-se onorat că cei de la FRF s-au gândit la el.
"Fără îndoială, sunt onorat că numele meu este nominalizat pentru postul de selecționer. În primul rând, sunt surprins, iar în al doilea rând, mândru. A fi selecționerul unei echipe naționale și, mai ales a țării de origine, reprezintă foarte mult. În schimb, nu mă pot pronunța despre orice altceva datorită faptului că nu am avut niciun contact personal", a declarat Adrian Ursea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43