Cu o experiență de peste 35 de ani în antrenorat, Mircea Lucescu este fără doar și poate unul dintre marii tehnicieni ai lumii. Valoarea sa a fost confirmată la cel mai înalt nivel pentru prima oară la finalul anilor '90, când Moratti a avut încredere să îl pună la cârma Interului, o echipă plină de vedete în momentul respectiv. Întrebat de italieni cine este cel mai mare jucător pe care l-a avut sub comandă în întreaga sa carieră, românul nu a stat prea mult pe gânduri: l-a ales pe Ronaldo, brazilianul care e văzut de mulți specialiști cel mai bun "9" din istoria fotbalului.
"Ronaldo este cel mai mare fotbalist pe care l-am antrenat. Din păcate, el a traversat atunci o perioadă măcinată de accidentări. Da, ştiu că juca şi Roberto Baggio în acea echipă a Interului, era un jucător de top, dar nu ca Ronaldo", a precizat Mircea Lucescu.
Un fotbalist uriaș, Ronaldo a fost lipsit de șansă: din păcate, accidentările repetate l-au privat de câştigarea mai multor trofee şi de un loc în rândul celor mai buni din toate timpurile, alături de Pele, Maradona sau Messi.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
ACUM 35 MINUTE
Dublu campion mondial cu Brazilia, Ronaldo nu a avut acelaşi succes în Champions League, competiţie care îi lipseşte din palmares, cu toate că a jucat pentru Barcelona, Real, Inter sau Milan. La nivel de european, cea mai bună performanţă e câştigarea Cupei UEFA, în tricoul Interului, în sezonul 1997-1998.
Pe Meazza, Ronaldo a devenit un idol, chiar dacă în cei cinci ani petrecuţi acolo (1997-2002) a jucat în doar 68 de meciuri, ca urmare a problemelor medicale repetate.
Chiar şi aşa, cele 42 de goluri în primele sale 58 de meciuri, înainte de prima accidentare, i-au garantat peste ani (2018) un loc în Hall of Fameul Interului.

Lucescu, pus să aleagă între Messi și CR7

În ultimul deceniu și jumătate, lumea fotbalului a fost marcată de lupta pentru trofee între doi titani: Messi și CR7. Cei doi au creat o rivalitate unică în istoria sportului, lucru relevat și de faptul că, din 2007 până în prezent, un singur "intrus" s-a aflat pe lista câștigătorilor de Balon de Aur, exceptându-i pe cei doi mari jucători: Modric.
Întrebat pe cine ar prefera să antreneze, dacă ar avea această oportunitate, "Il Luce" l-a ales pe argentinian, pentru simplul fapt că acesta e mai altruist și își ajută echipa prin numeroase assisturi, pe lângă multitudinea de goluri marcate.
Amândoi sunt adevărate fenomene, dar în echipa mea l-aş prefera pe Messi. Asta pentru că argentinianul dă şi pase decisive şi dă şi goluri, în timp ce Cristiano Ronaldo este în primul rând cel care dă gol | Mircea Lucescu.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
ACUM 17 ORE
Cupa Mondială FIFA
Messi și-a liniștit fanii în privința unei posibile accidentări. Ce a spus despre meciul cu Mexic
ACUM 21 ORE