Cu o experiență de peste 35 de ani în antrenorat, Mircea Lucescu este fără doar și poate unul dintre marii tehnicieni ai lumii. Valoarea sa a fost confirmată la cel mai înalt nivel pentru prima oară la finalul anilor '90, când Moratti a avut încredere să îl pună la cârma Interului, o echipă plină de vedete în momentul respectiv. Întrebat de italieni cine este cel mai mare jucător pe care l-a avut sub comandă în întreaga sa carieră, românul nu a stat prea mult pe gânduri: l-a ales pe Ronaldo, brazilianul care e văzut de mulți specialiști cel mai bun "9" din istoria fotbalului.
"Ronaldo este cel mai mare fotbalist pe care l-am antrenat. Din păcate, el a traversat atunci o perioadă măcinată de accidentări. Da, ştiu că juca şi Roberto Baggio în acea echipă a Interului, era un jucător de top, dar nu ca Ronaldo", a precizat Mircea Lucescu.
Un fotbalist uriaș, Ronaldo a fost lipsit de șansă: din păcate, accidentările repetate l-au privat de câştigarea mai multor trofee şi de un loc în rândul celor mai buni din toate timpurile, alături de Pele, Maradona sau Messi.
Ligue 1
Messi s-a numărat printre votanții la Trofeul Kopa! Care sunt cei 3 fotbaliști aleși de argentinian
ACUM 9 ORE
Dublu campion mondial cu Brazilia, Ronaldo nu a avut acelaşi succes în Champions League, competiţie care îi lipseşte din palmares, cu toate că a jucat pentru Barcelona, Real, Inter sau Milan. La nivel de european, cea mai bună performanţă e câştigarea Cupei UEFA, în tricoul Interului, în sezonul 1997-1998.
Pe Meazza, Ronaldo a devenit un idol, chiar dacă în cei cinci ani petrecuţi acolo (1997-2002) a jucat în doar 68 de meciuri, ca urmare a problemelor medicale repetate.
Chiar şi aşa, cele 42 de goluri în primele sale 58 de meciuri, înainte de prima accidentare, i-au garantat peste ani (2018) un loc în Hall of Fameul Interului.

Lucescu, pus să aleagă între Messi și CR7

În ultimul deceniu și jumătate, lumea fotbalului a fost marcată de lupta pentru trofee între doi titani: Messi și CR7. Cei doi au creat o rivalitate unică în istoria sportului, lucru relevat și de faptul că, din 2007 până în prezent, un singur "intrus" s-a aflat pe lista câștigătorilor de Balon de Aur, exceptându-i pe cei doi mari jucători: Modric.
Întrebat pe cine ar prefera să antreneze, dacă ar avea această oportunitate, "Il Luce" l-a ales pe argentinian, pentru simplul fapt că acesta e mai altruist și își ajută echipa prin numeroase assisturi, pe lângă multitudinea de goluri marcate.
Amândoi sunt adevărate fenomene, dar în echipa mea l-aş prefera pe Messi. Asta pentru că argentinianul dă şi pase decisive şi dă şi goluri, în timp ce Cristiano Ronaldo este în primul rând cel care dă gol | Mircea Lucescu.
https://i.eurosport.com/2020/05/12/2817872.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Ligue 1
Messi, desființat în presa franceză după o nouă prestație slabă la PSG: "Nedemn de un Balon de Aur"
ACUM 13 ORE
Premier League
Capitolul la care Ronaldo l-a întrecut pe Messi în istoria Balonului de Aur, deși are doar 5 trofee
IERI LA 14:21