"El Pibe de Oro" a lăsat în urma lui o întreagă lume îndurerată, care încearcă cu greu să accepte că omul care a adus atâtea zâmbete pe fețele tuturor nu mai este printre noi.
Maradona a plecat, iar odată cu el a luat și o parte din fotbal. Indiferent de modul în care încercăm să ne mințim, un lucru este clar: de azi înainte, fotbalul, așa cum îl știam, nu va mai fi la fel.
Printre oamenii care au vorbit despre ce a însemnat, înseamnă și va însemna Maradona se numără și Mircea Lucescu.
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 14 MINUTE
Într-un interviu oferit pentru Ultima Fază, Mircea Lucescu a povestit cum a trăit întâlnirile sale cu Maradona din timpul carierei de antrenor. Antrenorul român l-a descris pe "El Pibe de Oro" drept "un sfânt al fotbalului"

Omagiul lui Mircea Lucescu pentru Maradona

"Il Luce" a dezvăluit că a simțit o durere foarte mare când a auzit că Maradona a încetat din viață, apoi a preferat să vorbească despre lucrurile pentru care legendarul argentinian va rămâne iubit întotdeauna:
  • Ce ați simțit când ați aflat vestea legată de dispariția lui Diego Maradona?
Tristețe! Foarte multă… Abia împlinise 60 de ani. Și chiar v-am spus, în interviul cu tricoul lui Pele, că regret că nu am și unul de la Maradona!
Are păcatele lui… Dar trebuie să rămânem cu imaginea bucuriei lui Maradona de a juca fotbal. A fost un talent incredibil. El trebuie să rămână un idol pentru arta creată! Lumea trebuie să-i vadă moștenirea.
Trebuie însă căutate motivele pentru care omul Maradona a capotat în viață, pentru ca alte vedete să înțeleagă că au datoria să-și păstreze imaginea și după retragere. Când spui Maradona trebuie să înțelegi dragoste pentru fotbal, să simți inima Argentinei sau pasiunea unui oraș precum Napoli.

Mircea Lucescu: "Maradona, un sfânt al fotbalului"

  • Cum l-ați descrie pe Maradona?
Imens! Un sfânt al fotbalului! Maradona este Messi din zilele noastre.
Pentru mine, Vigo (meciul amical din 1983, dintre România și selecționata jucătorilor străini din campionatul Spaniei) este al doilea în care l-am avut adversar pe Maradona. Primul fusese cu un an înainte, chiar în Argentina. Atunci l-am pus pe Balaci, în premieră, căpitan la națională. Ca să-i arăt că era de nivelul lui Maradona!
Să mă întorc la jocul de la Vigo… Maradona ne-a dat un gol. Era fantastic! Țin minte că după meci ne-am dus cu toții într-un pub din Vigo, ca să-l vedem mai bine, să stăm aproape de el. La joc fusese altceva. Era o vedetă, juca la Barcelona! Sunt încântat că Hagi nu a uitat acel meci din Spania!
  • Din Italia, de la meciurile contra lui Napoli, ce vă amintiți de Maradona?
Nu de bine! În 1990, la Pisa, prima mea bătaie din Serie A mi-am luat-o de la Napoli! Aveam două victorii și un egal, apoi am pierdut în fața unui Maradona entuziasmant. A dat gol din penalty și în minutul 94 a centrat din corner la golul lui Careca! 2-1 pentru Napoli.
Dar îmi aduc aminte ce a fost înainte de meci, când zeci de mii de oameni îl așteptau să vină la stadion. Venea direct de acasă, el nu stătea în cantonament. M-a impresionat atmosfera. Cum un om atât de mic de statură își făcea drum prin acel puhoi!

Mircea Lucescu: "Balaci și Hagi s-au ridicat la nivelul lui Maradona"

  • Lui Hagi, Occidentul i-a dat porecla de "Maradona din Carpați". Dumneavoastră cum apreciați acest supranume?
Sună frumos, dar sunt convins că pe Hagi nu l-a încântat! Și are toate motivele! Ambii au fost jucători geniali! Dar așa cum îl cunosc pe Gică sunt convins că nu și-a dorit niciodată ca numele lui să fie legat de un altul.
Un tip orgolios, ca orice talent mondial! Hagi a fost atât de mare încât nu avea nevoie de nicio comparație! Și cred că Balaci și Hagi s-au ridicat la nivelul lui Maradona! Dacă treceam de Suedia, in ’94, sunt convins că numele lui Hagi ar fi fost și mai mare!
Fotbal
Everton, revenire de senzație contra lui Palace! Richarlison a egalat cu un gol norocos
ACUM 25 MINUTE