Sub îndrumarea lui Andriy Shevchenko, naționala Ucrainei a reușit o performanță fantastică în urmă cu câteva săptămâni. La EURO 2020, recent încheiat, Ucraina a fost una dintre revelațiile turneului și a ajuns pentru prima oară în istorie, în sferturile de finală ale competiției.
Ucrainenii au cedat în sferturi, când au întâlnit reprezentativa Angliei, mult mai bine cotată, și au fost trimiși acasă după un 4-0. Mai departe, Anglia a ajuns până în finală, unde a pierdut în fața Italiei la loviturile de departajare. Acum, ucrainenii sunt în căutarea unui selecționer care să continue construcția începută de Shevchenko. Acesta ar putea fi chiar Mircea Lucescu, actualul antrenor al lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu, în calcule să devină selecționerul Ucrainei

Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev! Anunțul oficial al președintelui Surkis
02/06/2021 LA 11:04
După aventurile de la cârma României și Turciei, Mircea Lucescu ar putea prelua și a treia națională în cariera de antrenor. Ivan Getsko, fost internațional ucrainean, spune că are informații că Mircea Lucescu ar fi dorit pe banca Ucrainei: "În ceea ce mă privește, aș vrea să-l văd pe Serghei Rebrov în acest rol. Dar el are contract cu o echipă nouă și e greu de realizat.
Am auzit că se vorbește de Mircea Lucescu. Cu toate acestea, nu cred că Dinamo Kiev se va despărți de el așa ușor. Și nu știu dacă un antrenor străin ne va ajuta imediat. Nu am avut un start bun în calificări", a spus Ivan Getsko, citat de site-ul zbirna.24tv.ua.
Mircea Lucescu (75 de ani) a preluat-o pe Dinamo Kiev în vara lui 2020, iar în primul sezon a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa și a calificat echipa în grupele Champions League. Contractul său actual la Kiev ar urma să se încheie pe 30 iunie 2023. Lucescu a mai antrenat la Corvinul, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior și Zenit.
Fotbal
Mircea Lucescu, de neoprit în Ucraina! Dinamo Kiev a câștigat și Cupa, după titlu și Supercupă
13/05/2021 LA 19:15
Fotbal
Mircea Lucescu, idolatrizat la Dinamo Kiev! "El este Alex Ferguson din Europa de Est!"
02/05/2021 LA 12:32