Pe o ploaie torențială, Dinamo Kiev a câștigat finala Supercupei Ucrainei în fața marii rivale, Șahtior, echipă la care Mircea Lucescu a scris istorie. Dinamo Kiev s-a impus cu scorul de 3-1, după golurile marcate de De Pena (minutul 20), Rodrigues (minutul 31) și Sol (minutul 83). Trupa lui Il Luce a condus după prima jumătate de oră cu 2-0, însă Șahtior a redus din diferență în minutul 37, prin golul înscris de fostul jucător de la Bistrița, dar și de la Dinamo Kiev, Junior Moraes.
Lucescu a devenit viral după ce s-a ferit de ploaia torențială punându-și un prosop în cap.

Lucescu a învins în finala Supercupei Ucrainei echipa la care a scris istorie

Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior. Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009).
"Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide). După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019.

Supercupa Ucrainei – Finala | Șahtior – Dinamo Kiev: Echipe de start

  • Șahtior: Pyatov - Dodo, Kryvtsov, Bondar, Matviienko - Alan Patrick, Stepanenko - Tete, Antonio, Taison, Jr. Moraes
  • Antrenor: Luis Castro
  • Dinamo Kiev: Bushchan - Tymchyk, Syrota, Kediora, Karavaev - Sydorchuk - ROdrigues, Shaparenko, Buyalskyy, De Pena - Supriaga
  • Antrenor: Mircea Lucescu
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54