La doar câteva ore după ce în presă a apărut o scrisoare prin care Mircea Lucescu își anunța plecarea de la Dinamo Kiev, agentul antrenorului a dezvăluit că tehnicianul român să rămână în Ucraina.Zaporojanu spune că scrisoare lui Mircea Lucescu care a ajuns în presă din România a fost destinată familie Surkis. Mai mult, acest spune că Mircea Lucescu că nu şi-a dat demisia şi este în continuare antrenorul celor de la Dinamo Kiev.
"Era o corespondenţă personală între el şi preşedintele Igor Surkis. Conversaţia a avut loc sâmbătă. Vom afla cum a ajuns în presă. Dacă cineva vrea să vadă, o să arătăm totul. Avem avion către Kiev, mâine, de la 9:30. Lucescu este antrenorul lui Dinamo. Cu acestă scrisoare a vrut să arate că nu ţine de scaunul antrenorului. Voia să arate că nu venise pentru bani. Dacă sosirea lui poate încurca pe Dinamo, atunci va pleca cu calm. Imaginea clubului este mult mai importantă", a declarat Arkady Zaporojanu, pentru Sport.ua.

Mesajul lui Mircea Lucescu publicat de presă

Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
"Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev. Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.
N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective. Nu pot să accept ca proprii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.
Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare. Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale. Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta", a fost mesajul lui Mircea Lucescu publicat de gsp.ro.
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43