„Eram la Dinamo, iar el era antrenor la Zaragoza, unde și jucase. Ne-am întâlnit cu echipele noastre la un turneu în Bulgaria, la Sofia. Eu aveam nouă-zece jucători plecați cu naționala în Belgia. Am stat mult de vorbă cu el atunci", a declarat Mircea Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.
Lucescu și-l amintește cu plăcere pe Antic: „Ca om, foarte amabil, foarte sociabil, deschis la discuții, la schimburi de idei. Ne salutam peste tot pe unde ne întâlneam. Ne-am văzut de câteva ori și la reuniunile UEFA".
„Foarte bun, cu o mare cunoaștere a fotbalului. Fusese fundaș, ca o consecință, și-a organizat excelent apărarea. Era o perioadă în care jucătorii și antrenorii sârbi erau peste tot în Europa. Foarte dotați, cu o capacitate de adaptare deosebită. Antic a fost un antrenor de succes, fiind apreciat mai ales în sportul spaniol. Faptul că a fost unicul care a pregătit cele trei mari echipe iberice, Real, Atlético și Barcelona, arată cât era de special", a continuat Lucescu.
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 8 ORE

Slideshow

Galerie Foto: Cele mai frumoase imagini din cariera lui Radomir Antic

8 imagini

Radomir Antic, unul dintre cei mai mari antrenori din istorie

Radomir Antic a murit luni seară la vârsta de 71 de ani. El a avut o carieră de fotbalist ce s-a întins pe o perioadă de 17 ani, trecând pe la Partizan, Fenerbahce, Real Zaragoza și Luton Town, reușind să înscrie golul care a salvat-o pe Luton de la retrogradare în dauna lui Manchester City în 1983. Apoi a devenit antrenor.
Ca antrenor, Radomir Antic a câștigat trofeul Don Balon în 1995/1996 și, cel mai important, a obținut dubla campionat-cupă cu Atletico în sezonul 1995/1996. A pregătit-o pe Atletico între 1995 și 2000. Înainte să o pregătească pe Atletico, a fost și la Real Madrid în sezonul 1991/1992 acolo unde l-a antrenat pe Gică Hagi. În 2003 a ajuns și pe banca Barcelonei.
Radomir Antic a fost selecționerul Serbiei la Campionatul Mondial din 2010, reușind o mare surpriză în faza grupelor: victorie în fața Germaniei cu 1-0.
Gică Hagi și Cosmin Contra au reacționat pe rețelele de socializare după moartea lui Radomir Antic. "Oribile vești. Un mare antrenor, dar și o mare persoană. Odihnește-te în pace, Radomir Antic" a scris Hagi.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 9 ORE
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 9 ORE