Mircea Lucescu s-a mai aflat pe banca naționalei României între 1981 și 1986, conducând echipa în 41 de apariții. În perioada respectivă, "tricolorii" au reușit singura victorie împotriva Austriei, naționala pe care trupa lui Mirel Rădoi o va întâlni diseară (ora 21:45) în Liga Națiunilor, livetext pe Eurosport.ro.
Cu "Il Luce" pe bancă, România învingea categoric Austria, scor 4-0, în preliminariile Campionatului European din 1988. Ștefan Iovan (dublă), Marius Lăcătuș și Gică Hagi reușeau să înscrie pentru naționala noastră. În ciuda succesului din Ghencea, România a ratat calificarea la turneul final, în detrimentul Spaniei.

Mircea Lucescu a explicat de ce n-a vrut să revină la naționala României: "Las generația tânără"

Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 3 ORE
Au trecut 34 de ani de atunci, iar Mircea Lucescu se află pe banca lui Dinamo Kiev, o forță din Europa. Între timp, el a pregătit foarte multe echipe, inclusiv naționala Turciei. Tehnicianul de 75 de ani a fost asociat în multe rânduri cu o posibilă revenire la conducerea naționalei, însă ipoteza nu s-a materializat.
Întrebat de ce n-a vrut să revină pe banca naționalei României, Mircea Lucescu a răspuns sincer, spunând că "tricolorii" au nevoie de un antrenor tânăr:
"Las generația tânără, să nu mi se reproșeze că blochez ascensiunea tinerilor. La meciul cu Irlanda de Nord, România a fost din nou ghinionistă, cu un portar formidabil, nu cred că mai repetă rezultatul ăsta prea curând, un noroc incredibil. E și lipsa de concentrare a jucătorilor noștri pe final, se întâmplă des.", a spus Mircea Lucescu, pentru DigiSport.
De-a lungul carierei, Mircea Lucescu le-a mai pregătit pe Corvinul Hunedoara, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior și Zenit. "Il Luce" este al doilea cel mai titrat tehnician din lume (33 de trofee), după Sir Alex Ferguson (48).

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Premier League
Se schimbă regula amânărilor din Premier League! În ce condiții pot cere echipele amânarea
ACUM 3 ORE
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM 8 ORE