Presiunea și tensiunea provocate de arbitraj pe NSC Olimpiyskiy Stadium au fost întinse la maximum în a doua parte a întâlnirii. Arbitrul le-a acordat prin intermediul VAR o lovitură de la 11 metri oasepților, iar apoi l-a eliminat pe Shepelev, urmârind toată faza pe monitor. După ce a spus în repetate rânduri că este împotriva VAR, tehnologia video i-a dat un nou motiv lui Mircea Lucescu să nu fie de acord cu folosirea acesteia în fotbal.
"Când un jucător atacă prin alunecare, în dinamica jocului pare o luptă între bărbați. Dar dacă privești tacklingul pe slow-motion, pe unele cadre momentul arată complet diferit, ceea ce duce la cartonașe roșii. În ultima clipă, ridică puțin piciorul sau îl agață puțin pe adversar", spunea recent antrenorul român.

Mircea Lucescu, scos din minți de arbitraj și VAR la Kiev

Ukrainian Premier League
"O lecție de viață pentru un fotbalist!" Lucescu, nervos după victoria cu 4-1 a lui Dinamo Kiev
16/10/2021 LA 20:03
La fel s-a întâmplat și la meciul dintre Dinamo Kiev și Kolos Kovalivka, atunci când în minutul 52, Shepelev a intrat prin alunecare la Chornomorets, iar arbitrul Paskal l-a avertizat pe jucătorul lui Lucescu, numai că după ce s-a consultat cu asistentul video, revăzâd faza, centralul a schimbat "galbenul" în "roșu"!
Această decizie l-a înfuriat pe Mircea Lucescu. Tehnicianul român a intrat pe teren până aproape de centru pentru a protesta. Ulterior, Il Luce a plecat la vestiare încă dinainte ca jucătorul lui eliminat, Shepelev, să părăsească terenul. Lucescu era deja nemulțumit de arbitraj după ce oaspeții primiseră un penalty tot cu VAR, la faultul în careu comis de Mikolenko (47) la Seleznov, ce a transformat.
Lucescu a revenit pe bancă până la finalul meciului, moment în care arbitrul a început să decidă și în favoarea echipei lui Il Luce. Centralul a decis să elimine și un jucător al oaspeților în minutul 70, când l-a dat afară pe Maksimenko, însă nu fără intervenția VAR. La această fază, Kolos Kovalivka conducea cu 1-0, însă trupa lui Lucescu a egalat prin Tsygankov în minutul 74, care a bifat dubla 10 minute mai târziu. Echipa lui Il Luce nu a reușit totuși să obțină cele trei puncte, asta pentru că Antyukh a egalat la 2 în minutul 87.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Mircea Lucescu, critici pentru Mirel Rădoi, după ce a anunțat că părăsește naționala României
13/10/2021 LA 19:14
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cine sunt favoriții FRF pentru a-l înlocui pe Rădoi la cârma echipei naționale a României
12/10/2021 LA 07:38