Presiunea și tensiunea provocate de arbitraj pe NSC Olimpiyskiy Stadium au fost întinse la maximum în a doua parte a întâlnirii. Arbitrul le-a acordat prin intermediul VAR o lovitură de la 11 metri oasepților, iar apoi l-a eliminat pe Shepelev, urmârind toată faza pe monitor. După ce a spus în repetate rânduri că este împotriva VAR, tehnologia video i-a dat un nou motiv lui Mircea Lucescu să nu fie de acord cu folosirea acesteia în fotbal.
"Când un jucător atacă prin alunecare, în dinamica jocului pare o luptă între bărbați. Dar dacă privești tacklingul pe slow-motion, pe unele cadre momentul arată complet diferit, ceea ce duce la cartonașe roșii. În ultima clipă, ridică puțin piciorul sau îl agață puțin pe adversar", spunea recent antrenorul român.

Mircea Lucescu, scos din minți de arbitraj și VAR la Kiev

Europa League
Mircea Lucescu e OUT din Europa! Dinamo Kiev a făcut 3-3 cu AEK Larnaca și e codașa grupei B
27/10/2022 LA 19:41
La fel s-a întâmplat și la meciul dintre Dinamo Kiev și Kolos Kovalivka, atunci când în minutul 52, Shepelev a intrat prin alunecare la Chornomorets, iar arbitrul Paskal l-a avertizat pe jucătorul lui Lucescu, numai că după ce s-a consultat cu asistentul video, revăzâd faza, centralul a schimbat "galbenul" în "roșu"!
Această decizie l-a înfuriat pe Mircea Lucescu. Tehnicianul român a intrat pe teren până aproape de centru pentru a protesta. Ulterior, Il Luce a plecat la vestiare încă dinainte ca jucătorul lui eliminat, Shepelev, să părăsească terenul. Lucescu era deja nemulțumit de arbitraj după ce oaspeții primiseră un penalty tot cu VAR, la faultul în careu comis de Mikolenko (47) la Seleznov, ce a transformat.
Lucescu a revenit pe bancă până la finalul meciului, moment în care arbitrul a început să decidă și în favoarea echipei lui Il Luce. Centralul a decis să elimine și un jucător al oaspeților în minutul 70, când l-a dat afară pe Maksimenko, însă nu fără intervenția VAR. La această fază, Kolos Kovalivka conducea cu 1-0, însă trupa lui Lucescu a egalat prin Tsygankov în minutul 74, care a bifat dubla 10 minute mai târziu. Echipa lui Il Luce nu a reușit totuși să obțină cele trei puncte, asta pentru că Antyukh a egalat la 2 în minutul 87.
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu, nemulțumit după un nou egal al lui Dinamo Kiev! Echipa sa e la 12 puncte de lider
23/10/2022 LA 17:10
Europa League
Borna impresionantă atinsă de Mircea Lucescu în partida de Europa League de aseară
07/10/2022 LA 10:00