Războul din Ucraina a întrerupt brusc întrecerea internă, astfel că situația mai multor cluburi a devenit incertă. Inclusiv a granzilor Dinamo Kiev și Șahtior Donețk.
Antrenorul Mircea Lucescu a revenit în București, iar în această săptămână și-a făcut apariția în România și președintele și proprietarul clubului, Igor Surkis. Aparent, vizita oficialului a avut ca drept scop meciul dintre Dinamo Kiev și Sporting Lisabona din UEFA Youth League, programat joi, pe Stadionul Rapid.
https://i.eurosport.com/2022/02/25/3327148.jpg
Premier League
Regretele lui Ralf Rangnick la Manchester United! Ce a declarat înaintea ultimei etape
ACUM 36 MINUTE

Mircea Lucescu și Igor Surkis au stabilit detalii importante pentru Dinamo Kiev

Dar mass-media din Ucraina a relatat faptul că Surkis și Lucescu au ținut o întâlnire secretă la care au decis soarta lui Dinamo. "După o lungă discuție s-a decis ca patronul Kievului să continue să finanțeze clubul, iar Lucescu va primi creditul integral pentru construirea unei noi echipe puternice.", a precizat sport.ua.
La întâlnirea respectivă au mai fost prezenți Grigory Surkis, Arkadiy Zaporozhanu și mai mulți angajați ai clubului.
Echipa Dinamo Kiev U19, care s-a antrenat în ultima perioadă în România, poate fi un element important din această reconstrucție. Joi, reprezentanta Ucrainei a fost eliminată din UEFA Youth League, după ce a fost învinsă de Sporting Lisabona cu scorul de 2-1.
Echipa sub 19 ani a lui Dinamo Kiev a avut rezultate fantastice în acest sezon de Youth League. Victoriile cu Barcelona (4-1 acasă) și Bayern Munchen (4-0 în deplasare și 2-1 acasă) au dus echipa din capitala Ucrainei până în optimile de finală.

Echipa mare plănuiește să joace o serie de meciuri caritabile împotriva unor echipe de top din Europa

Și echipa mare s-a antrenat în România. Campioana Ucrainei plănuiește să joace o serie de meciuri caritabile împotriva unor echipe de top din Europa pentru a trimite un mesaj anti-război, în urma invaziei armatei ruse.
Astfel, Dinamo Kiev va juca primul meci pe 12 aprilie împotriva campioanei Poloniei, Legia Varșovia, iar oficialii grupării spun că intenționează să mai aibă meciuri împotriva celor de la Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, FC Barcelona, AC Milan, Ajax Amsterdam și FC Basel.
Meciurile se vor desfășura sub deviza "Joacă pentru pace! Opriți războiul!". "Motivația acestor meciuri este de a informa comunitatea internațională despre evenimentele teribile din Ucraina și a strânge fonduri pentru a sprijini populația ucraineană ce are de suferit din cauza războiului", se arată într-un comunicat al clubului Dinamo Kiev.
Premier League
Pep Guardiola, înaintea ultimei etape din Premier League: "E un privilegiu"
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Sabău, despre avantajul echipei U Cluj în baraj: "Nu știu dacă situația este la fel la Dinamo"
ACUM 2 ORE