UPDATE. Totul este oficial! Dinamo Kiev a făcut anunțul pe contul de Facebook al clubului, însoțit de mesajul: ”Bun venit, Mister!”
Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un sezon, conform site-ului oficial al ucrainenilor.
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55
”Vreau să vi-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Sper ca odată cu sosirea sa la echipă, să reînviem tradiția lui Dinamo Kiev și să aducem multe titiluri, fanii îl vor aprecia pe Mircea Lucescu în funcție de rezultatele sale. Îi urez mult succes! Îl voi ajuta cu tot ce pot”, a declarat președintele lui Dinamo Kiev, Igor Surkis.
UPDATE 13:43 Meta-ratings.com.ua anunţă că Mircea Lucescu a mers în această dimineaţă la Kiev, pentru a finaliza negocierile cu Dinamo. Antrenorul român a mers acasă la una din reşedinţele patronului echipei, situată în cartierul istoric Pushcha-Vodytsya, unde a discutat despre preluarea echipei. Din informaţiile prezentate de sursa citată, "Il Luce" şi-a dat acordul să semneze un contract valabil pe doi ani, singurul lucru care lipseşte în acest moment fiind confirmarea oficială.

Ştirea iniţială: Lucescu, favorit să preia Dinamo Kiev

Fără contract din 2019, după ce a părăsit banca tehnică a naţionalei Turciei, Lucescu e gata de un comeback spectaculos, la 74 de ani.
Mai multe siteuri din Ucraina, printre care sport.ua şi footbalua.tv anunţă că românul e marele favorit să ajungă pe banca tehnică a lui Dinamo Kiev. În ultimul an, s-a scris despre posibilitatea ca "Il Luce" să preia o echipă din Turcia, dar viitorul românului pare legat de campionatul unde a cunoscut cele mai mari succese ca antrenor.
"Variantă incredibilă: legendarul antrenor al Șahtarului poate conduce Dinamo Kiev", titrează footbalua.tv, care prezintă situaţia de la formaţia din capitala Ucrainei.
Dinamo Kiev nu doar că a pierdut titlul în detrimentul lui Şahtior, dar a făcut-o de o manieră categorică, terminând la 23 de puncte distanţă. Ca atare, patronul Ihor Surkis a decis să îl demită pe antrenorul Alexei Mikhailichenko, odată cu tehnicianul plecând şi tot stafful tehnic.
Omul cu bani de la Kiev a promis că până pe 29 iulie va numi pe altcineva la cârma echipei şi, potrivit presei ucrainene, alesul este Mircea Lucescu. În ultimele zile s-au purtat negocieri intense cu românul şi, în cele din urmă, acesta şi-a dat acordul verbal pentru a prelua formaţia. În acest moment, au mai rămas de pus la punct doar mici detalii, scriu ziariştii din Ucraina, pentru ca Lucescu să îşi pună apoi semnătura pe contract.
https://i.eurosport.com/2020/07/23/2854311.jpg

Mircea Lucescu, o legendă pentru Şahtior Doneţk

Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior.
Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009). "Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide).
După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019.
Fotbal
Dinamo Kiev a dat afară un jucător din cauza orientării politice a tatălui său! Anunțul clubului
14/04/2022 LA 17:05
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36