Ieri trebuia să fie ziua în care naționala își afla viitorul selecționer. Cel puțin așa promisese președintele FRF, dar CFR Cluj nu a dorit să îl lase să plece pe Dan Petrescu. În contextul în care Federația nu a fost dispusă să îi plătească acestuia clauza de reziliere, vom avea aproape sigur alt selecționer, cel mai probabil Mutu. Numele lui Edi Iordănescu este de asemenea vehiculat în acest context.
Răzvan Burleanu a încercat să aducă un antrenor consacrat, cel puțin la nivel declarativ, dar s-a lovit, pe rând, de refuzuri din partea lui Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu sau Dan Petrescu. Varianta Adi Mutu a fost mereu una de rezervă, dar acum aceasta devine cea mai probabilă. Nu toată lumea este încântată de această variantă. Este și cazul lui Mircea Lucescu.
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18

Mircea Lucescu nu e de acord cu numirea lui Mutu sau Iordănescu pe banca naționalei României

Mircea Lucescu nu consideră că este inspirată aducerea unui antrenor fără experiență pe banca tehnică a echipei naționale, acolo unde presiunea este foarte mare: "(Adrian Mutu sau Edi Iordănescu la echipa națională?) Ar fi un mare hazard. Nu au experiență. Poate pentru Iordănescu mai puțin, pentru că a lucrat la echipele de club, este apropiat de tatăl lui, deci știe foarte bine ce trebuie făcut. Adrian Mutu nu știu. Sigur...poate federația știe mai bine ce a putut să facă la naționala de tineret. La echipa națională, totuși... Sunt și excepții, dar trebuie adus antrenorul care a avut o continuitate de succese și care îți dă siguranța că lucrurile pot continua", a declarat Mircea Lucescu, pentru PlaySport.

EXCLUSIV - Echipă Mutu - Piţurcă la naţională? Propunerea lui Sănmărtean

E de așteptat ca în următoarele zile Mutu să fie anunțat oficial antrenorul naționalei, obiectivul fiind să califice prima reprezentativă la EURO 2024. Trebuie spus că Burleanu nu l-a ales pe fostul lider al naționalei doar pentru că acesta costă puțin și are o situație contractuală clară. A contat și ce a făcut Rădoi la lot, acesta făcând schimbul de generații. De altfel, când și-a anunțat demisia de la națională, fostul selecționer a punctat că speră să fie adus în locul lui un antrenor care să mizeze tot pe tineri. Ori, din acest punct de vedere, Mutu are un avantaj, după ce a lucrat atât de mult cu mulți dintre jucători la naționala U21.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28