Mirel Rădoi a apărut astăzi în fața presei pentru a vorbi despre ceea ce urmează pentru echipa națională a României în perioada următoare. Prima reprezentativă va disputa 2 meciuri amicale în luna iunie, cu Georgia (2 iunie) și Anglia (6 iunie), după care pregătirile pentru Jocurile Olimpice (22 iulie-7 august) vor intra în linie dreaptă.
În ultima vreme, au apărut tot mai multe informații în presă despre faptul că majoritatea echipelor nu vor lăsa jucătorii la Olimpiadă, deoarece perioada de desfășurare a turneului olimpic se suprapune cu pregătirile cluburilor din Europa pentru noul sezon și chiar cu preliminariile din cupele europene.
Rădoi a abordat acest subiect și a recunoscut că FRF a fost deja înștiințată de mai multe cluburi că nu va lăsa jucătorii la lot. Selecționerul speră totuși că în urma unor negocieri se va putea baza măcar pe o parte din fotbaliștii pe care i-ar vrea în echipă la Tokyo.
Fotbal
Everton a revenit de la 0-2 cu Palace și s-a salvat de la retrogradare! Rezumatul unui meci fabulos
ACUM 6 ORE
"Atât jucătorii din România cât și din străinătate vor să participe la Jocurile Olimpice. Din păcate, nu depinde de ei. Ne lovim deja de câteva refuzuri din partea cluburilor, nu o să transmit care sunt cluburile înainte să le comunice cei de la biroul de comunicare. Vom vedea care va fi lotul și câți dintre jucătorii de pe acea listă vor fi prezenți.
Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cât mai accesibilă pentru toată lumea. Din păcate, cred că nu vom putea să fim cu jucătorii pe care noi ni-i dorim, pentru că este într-o perioadă cu jocuri din preliminariile pentru Cupele Europene. Va exista între noi și ei o negociere, nu îmi pică bine dar va trebui să găsim soluții. Urmează ca zilele următoare să avem aceste discuții cu toate cluburile de unde avem jucători selecționați, nu doar cu FCSB", a declarat Rădoi, citat de gsp.ro.

Mirel Rădoi: "Când FRF nu va mai avea încredere în noi, nu vom sta să ne legăm de clauze"

După meciul pierdut cu Armenia, Mirel Rădoi s-a gândit serios să demisioneze de la cârma naționalei. Totuși, acesta s-a decis să continue, bucurându-se în continuare de încredere totală din partea federației.
După primele 3 meciuri din preliminariile mondialului din 2022, Rădoi și staff-ul său au prezentat FRF un amplu raport despre întreaga activitate, care însă va rămâne secret cel puțin până după plecarea selecționerului. Vorbind despre acest raport, Rădoi a adăugat că nu ține cu dinții de postul său, iar atunci când nu va mai avea parte de încrederea federației nu se va agăța de clauzele din contractul său pentru a rămâne pe banca naționalei.
"Raportul este făcut, eu am avut o discuție cu FRF, acel raport nu va fi făcut public decât după plecarea mea, dacă vor dori. Îl numim raport de acțiune în care explicăm toate motivele pentru selecție, antrenamente, va fi pus la dispoziția Federației, dar nu va fi făcut public. Am avut câteva discuții sincere cu FRF, am explicat ce soluții vedem noi pentru viitor și am spus că atunci când nu vor mai avea încredere în staff-ul nostru, în acest proiect, nu vom sta să ne legăm de clauze.", a adăugat Rădoi.
Fotbal
Imagini fenomenale pe Goodison Park! Fanii lui Everton sărbătoresc pe teren evitarea retrogradării
ACUM 7 ORE
Fotbal
Uluitor! Calvert Lewin a făcut 3-2 pentru Everton contra lui Palace, iar fanii au invadat terenul
ACUM 7 ORE