Tehnicianul de 38 de ani a declarat că este foarte fericit pentru lucrurile pe care le-a realizat în 2019. În același timp, Rădoi privește încrezător către noua provocare a carierei sale: postul de selecționer al României:
"Nu pot spune altceva decât că a fost un an perfect. La Europeanul de tineret din această vară am reușit să ajungem în semifinale și să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Am creat o emulație extraordinară la echipa de tineret, suporterii au fost alături de noi, totul culminând cu numirea mea în acest final de an la prima reprezentativă.
Sunt fericit că merg la prima reprezentativă, acolo unde voi colabora cu mai mulți dintre jucătorii pe care îi cunosc foarte bine și i-am antrenat la tineret. Sunt fericit că am lăsat naționala U21 pe poziția secundă în grupă, iar acest lucru ne asigură în acest moment locul la baraj", a declarat Rădoi.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
https://i.eurosport.com/2019/12/03/2729484.jpg

Meciul cu Anglia U21, cel mai frumos moment din 2019

Rădoi spune că cel mai frumos meci al anului a fost victoria cu Anglia U21, de la Campionatul European:
"Meciul acela are o poveste aparte, a fost momentul decisiv al naționalei de tineret. A fost partida care a arătat că victoria din primul joc, cel cu Croația, nu a fost una întâmplătoare și că această generație nu se mulțumește cu puțin!".
Mirel Rădoi a vorbit și despre meciul cu Islanda, din semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe care a început deja să-l pregătească. Selecționerul a devzăluit că disciplina va fi principiul de bază la echipa națională:
"Deja studiez primul adversar pentru că vrem ca la meciul din martie să avem toate datele puse la punct. Ne gândim deja la acel meci pentru că va fi unul special și în privința vremii, luăm în considerare orice factor, chiar și la selecție. Disciplină, acesta e principiul după care ne vom ghida. Atât discplină în afara terenului, cât și disciplină tactică. Vreau să văd determinare de la jucătorii naționalei și unitate de grup!"
https://i.eurosport.com/2019/10/15/2696820.jpg

4-2-3-1 și 4-3-3, sistemele preferate de Rădoi

Întrebat de sistemul pe care dorește să-l folosească la echipa națională, Rădoi a răspuns:
"Înainte de toate vom pregăti meciul cu Islanda, pentru că aceste este cel mai important. Tot ce pot spune este că vom evolua cu un mijlocaș ofensiv în spatele atacantului sau atacanților, un număr 10. Apoi, vom vedea. În funcție de adversar, de jucătorii pe care-i vom avea la dispoziție, ne vom decide. Eu personal prefer două sistem de joc, 4-2-3-1 și 4-3-3, dar repet, deciziile le vom lua înaintea meciurilor pe care le vom disputa.", a mai adăugat Rădoi.
Mirel Rădoi (38 de ani) a părăsit naționala U21 pe 26 noiembrie, moment în care a fost numit selecționer al primei reprezentative.
Primul meci al României cu Mirel Rădoi pe bancă va avea loc pe 26 martie împotriva Islandei, în semifinalele barajului pentru EURO 2020.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Rădoi, optimist înainte de duelul cu Macedonia de Nord! "Avem speranțe la locul 2!"
07/09/2021 LA 16:44