Rădoi va debuta la cârma naționalei pe 4 septembrie, la meciul împotriva Irlandei de Nord, în Liga Națiunilor. Într-un interviu oferit pentru Telekom Sport, fostul mijlocaș a vorbit despre jucătorii care pot să îndeplinească rolul de "decar" al României la meciurile din acest an.
Deși a oferit 8 nume de jucători, printre care și Nicolae Stanciu și Alexandru Maxim, selecționerul susține că Ianis Hagi rămâne "decarul său":
"Avem mulți jucători care pot purta tricoul cu numărul 10. Începem cu Ianis, Budescu, Nistor, Stanciu, Cicâldău, Maxim. Sunt 6 la prima strigare. Să nu mai spun de Alexandru Băluță. Sau, spre exemplu, de Eric Bicfalvi, care joacă numărul 10 la echipa de club. Jucătorul despre care noi credem că poate juca numărul 10 trebuie să vrea tricoul. Dacă spune că nu îl vrea, atunci e clar. Ianis e decarul meu, am mai spus-o.", a spus Mirel Rădoi, pentru Telekom Sport.
Premier League
Ralf Rangnick: "Nu-l învinovățesc pe Cristiano Ronaldo, dar ... ". Ce îi reproșează portughezului
ACUM 27 MINUTE
Ianis a purtat tricoul cu numărul 10 la națională în ultimele 2 meciuri din mandatul lui Cosmin Contra: acasă cu Suedia (0-2) și în deplasare cu Spania (0-5).

Mirel Rădoi, numit pe banca naționalei României toamna trecută

Mirel Rădoi a condus naționala de tineret a României la Campionatul European din 2019, alături de care a ajuns până în semifinale. "Tricolorii mici" au obținut 7 puncte în grupa de la turneul final, după 2 victorii cu Croația și Anglia și o remiză cu Franța. Drumul României U21 a fost oprit de naționala de tineret a Germaniei, care apoi a pierdut în finală în fața Spaniei.
Numit pe banca naționalei mari toamna trecută în locul lui Cosmin Contra, Rădoi n-a apucat să debuteze în noul său post din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit fotbalul timp de 3 luni. Inițial, "tricolorii" trebuiau să dispute în luna martie semifinala barajului pentru Euro împotriva Islandei, însă meciul a fost reprogramat.

Programul naționalei României în 2020, în Liga Națiunilor și la barajul pentru Euro

Mirel Rădoi va debuta la cârma naționalei pe 4 septembrie, la meciul împotriva Irlandei de Nord, în Liga Națiunilor.
România va avea un program extrem de încărcat în această toamnă, cu cel puțin 7 meciuri: 6 în Liga Națiunilor și unul la barajul pentru Euro. În cazul în care vor trece de Islanda, în semifinalele barajului pentru Euro, "tricolorii" vor juca în finală contra învingătoarei din duelul Bulgaria vs Ungaria, pe 12 noiembrie.
  • 4 septembrie: România - Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria - România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda - România ( baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia - România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România - Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020 - dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România - Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor)
https://i.eurosport.com/2020/07/07/2846191.jpg
Ligue 1
Efectul telenovelei Mbappe | Leonardo, demis de la PSG
ACUM 3 ORE
Ligue 1
Comunicat dur al Ligii Spaniole de Fotbal după anunțul prelungirii transferului lui Mbappe la PSG!
ACUM 4 ORE