Rădoi n-a apucat să debuteze pe banca naționalei din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit fotbalul timp de 3 luni. Inițial, "tricolorii" trebuiau să dispute în luna martie semifinala barajului pentru Euro împotriva Islandei, însă meciul a fost reprogramat.
După ce a dezvăluit momentul în care va pleca de pe banca naționalei, Rădoi a declarat, într-un interviu oferit pentru Gazeta Sporturilor, că a luat o decizie radicală din perspectiva modului în care va selecționa jucătorii în viitor. Fostul mijlocaș a făcut referire la conversația pe care a avut-o în urmă cu câteva luni cu Ștefan Radu. Fundașul lui Lazio a refuzat să îmbrace tricoul naționalei, lucru care l-a făcut pe Rădoi să abordeze altfel problema respectivă:
Sunt jucători care au ieșit de pe lista lărgită. Și probabil că vor fi și fotbaliști care poate veneau la națională, dar nu o să mai vină din diferite motive. Noi am urmărit toate meciurile, avem toate antrenamentele, avem toate fișele din trecut, discuțiile cu Cosmin (n.r. - Contra), cu staff-ul său. Am ajuns la câteva concluzii și s-ar putea ca o parte dintre ei să nu mai fie. Unii au anunțat deja că se retrag, precum Bogdan Stancu și Săpunaru. Noi, după ce am avut discuția cu Ștefan Radu, care ne-a refuzat, am decis că n-o să mai apelăm la vreun jucător care nu vrea să vină. | Mirel Rădoi
Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
ACUM O ORĂ
De-a lungul timpului, Ștefan Radu a bifat 14 selecții la națională, ultima având loc în 2013, într-o partidă împotriva Ungariei.

Programul naționalei României în 2020, în Liga Națiunilor și la barajul pentru Euro

Mirel Rădoi va debuta la cârma naționalei pe 4 septembrie, la meciul împotriva Irlandei de Nord, în Liga Națiunilor.
România va avea un program extrem de încărcat în această toamnă, cu cel puțin 7 meciuri: 6 în Liga Națiunilor și unul la barajul pentru Euro. În cazul în care vor trece de Islanda, în semifinalele barajului pentru Euro, "tricolorii" vor juca în finală contra învingătoarei din duelul Bulgaria vs Ungaria, pe 12 noiembrie.
  • 4 septembrie: România - Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria - România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda - România ( baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia - România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România - Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020 - dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România - Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor)
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 8 ORE
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 9 ORE