Fostul mijlocaș a dezvăluit că, după oribilul eveniment, s-a gândit să nu mai meargă la Campionatul European de tineret, alături de "tricolorii mici" pe care îi pregătea la vremea respectivă.
Într-un interviu oferit pentru Gazeta Sporturilor, Rădoi a povestit cum au reușit jucătorii României U21 să-l convingă să-i însoțească la turneul final din Italia și San Marino, deși selecționerul era extrem de îndurerat după moartea fratelui său.
"Am fost tentat să renunț, nu mă așteptam la ceva de genul ăsta. Chiar m-am gândit că poate e mai bine să se ducă altcineva la Euro U21 și eu să iau o pauză. Poate nu eram concentrat pe ce avem de făcut. Mă gândeam și la cât s-au sacrificat jucătorii timp de 2 ani de zile și mă temeam ca nu cumva eu să nu fiu pregătit pentru o astfel de performanță. Așa că am pus în balanță, pro și contra, iar acolo găseam mai multe la contra, adică să stau acasă. Să-mi văd de treaba mea.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 7 ORE
Dar după discuțiile cu jucătorii și mesajele pe care le-am primit de la ei, părea că și ei vor să vin. Pentru că nu ar mai fi avut pe cineva apropiat lor. Eu eram unul singur, mă puteam regla, dar ei erau peste 20. Poate că atunci ei aveau mai multă nevoie de mine acolo, decât eu de ei. Așa am trecut peste cumpăna asta și am mers împreună.", a povestit Mirel Rădoi, pentru Gazeta Sporturilor.

Mirel Rădoi: "După fiecare meci îmi aminteam discuțiile cu fratele meu"

Marcat de tragedia din familie, Rădoi își amintea la finalul fiecărui meci de la Euro U21 de discuția pe care o avusese cu fratele său înaintea turneului final:
"Îmi veneau în minte acele lucruri. Și după fiecare meci (n.r. - de la Euro 2019) îmi aminteam discuțiile cu el. Pentru că îmi zisese că mă voi califica indiferent de grupă. I-am zis: "Ești nebun? Vorbim de Jocurile Olimpice". Îmi zicea mereu: "Nană, am încredere în tine".
Și după fiecare partidă mă gândeam așa... Chiar la meciul cu Anglia, când era 2-2 și au venit două goluri ale lui Florinel Coman, pe care nu multă lume le spera. După meci i-am zis lui Ionuț Radu că golurile astea sunt pentru fratele meu și sora sa. A fost un moment mai sensibil între mine și Radu. Amândoi pierduserăm pe cineva drag.", a mai adăugat selecționerul României, pentru Gazeta Sporturilor.

Mirel Rădoi, numit pe banca naționalei României toamna trecută

Mirel Rădoi a condus naționala de tineret a României la Campionatul European din 2019, alături de care a ajuns până în semifinale. "Tricolorii mici" au obținut 7 puncte în grupa de la turneul final, după 2 victorii cu Croația și Anglia și o remiză cu Franța. Drumul României U21 a fost oprit de naționala de tineret a Germaniei, care apoi a pierdut în finală în fața Spaniei.
Numit pe banca naționalei mari toamna trecută în locul lui Cosmin Contra, Rădoi n-a apucat să debuteze în noul său post din cauza pandemiei de coronavirus care a oprit fotbalul timp de 3 luni. Inițial, "tricolorii" trebuiau să dispute în luna martie semifinala barajului pentru Euro împotriva Islandei, însă meciul a fost reprogramat.

Programul naționalei României în 2020, în Liga Națiunilor și la barajul pentru Euro

Mirel Rădoi va debuta la cârma naționalei pe 4 septembrie, la meciul împotriva Irlandei de Nord, în Liga Națiunilor.
România va avea un program extrem de încărcat în această toamnă, cu cel puțin 7 meciuri: 6 în Liga Națiunilor și unul la barajul pentru Euro. În cazul în care vor trece de Islanda, în semifinalele barajului pentru Euro, "tricolorii" vor juca în finală contra învingătoarei din duelul Bulgaria vs Ungaria, pe 12 noiembrie.
  • 4 septembrie: România - Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
  • 7 septembrie: Austria - România (Liga Națiunilor)
  • 8 octombrie: Islanda - România ( baraj pentru Euro 2020)
  • 11 octombrie: Norvegia - România (Liga Națiunilor)
  • 14 octombrie: România - Austria (Liga Națiunilor)
  • 12 noiembrie: Bulgaria/Ungaria - România (baraj pentru EURO 2020 - dacă trecem de Islanda)
  • 15 noiembrie: România - Norvegia (Liga Națiunilor)
  • 18 noiembrie: Irlanda de Nord - România (Liga Națiunilor)
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 14 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 15 ORE