Selecționerul naționalei de tineret a României, Mirel Rădoi, a acceptat oferta primită de la Federația Română de Fotbal de a prelua naționala mare a României. Decizia va fi anunțată oficial astăzi de către Răzvan Burleanu.
Luni a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice iar numirea lui Mirel Rădoi a fost aprobată, după cum a recunoscut FRF. Astfel, Rădoi va sta pe banca la semifinala play-off-ului pentru Euro cu Islanda și la eventuala finală cu Bulgaria/Ungaria. Obiectiul va fi calificarea la Campionatul Mondial din 2022, astfel că Rădoi va rămâne la naționala mare indiferent de rezultatul meciului cu Islanda.

Rădoi și-a ales stafful la naționala României

Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
17/09/2021 LA 10:46
Florin Constantinovici, care i-a fost secund și la U21, va merge împreună cu Rădoi la prima reprezentativă, de unde îl va ajuta din aceeași postură, anunță Digi Sport. Cei doi au lucrat excelent și sunt pe aceeași lungime de undă din toate punctele de vedere: văd la fel fotbalul, împărtășesc aceleași valori privind abordarea tehnico-tactică a partidelor.
Dar marele pariu al lui Rădoi este Nicolae Dică, fostul său coleg de la Steaua, pe care l-a avut în staff și la FCSB. Ulterior, Dică și-a construit singur un CV ca principal, antrenându-i pe roș-albaștri și, ulterior, pe FC Argeș. Cu toate acestea, provocarea numită naționala e suficient de motivantă pentru ca "Dicanio" să accepte să devină din nou secund.
Lucrurile în ceea ce îl privește pe Dică nu sunt bătute în cuie 100%, mai ales că acesta are oferte tentante, dar e de așteptat ca fostul atacant să dea, în cele din urmă, un răspuns pozitiv.

Cine îi ia locul lui Rădoi la Under 21

Naționala României de tineret are de asemenea un meci extrem de important în luna martie, în preliminariile pentru Euro 2021. Pentru Rădoi ar fi imposibil să antreneze ambele echipe, astfel că FRF va trebui să aducă înlocuitor.
Două variante sunt "pe masă" în acest moment: Edi Iordănescu și Marius Măldărășanu. Primul este nemulțumit de problemele financiare de la Gaz Metan Mediaș, în timp ce Măldărășanu se descurcă excelent la Metaloglobus.
În ultimele 24 de ore s-a speculat și ipoteza Mutu, dar se pare că acesta e folosit doar ca o variantă de rezervă, în cazul în care nu se ajunge la un numitor comun cu niciunul dintre cei mai sus numiți.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
"Avem probleme de concentrare, ambiție și de mentalitate!" Reacția LPF după declarațiile lui Rădoi
09/09/2021 LA 17:29
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Macedonia de Nord - România 0-0 | 7 puncte în 7 zile. Naționala nu ia gol, dar este criticată
09/09/2021 LA 08:14