Cupa Mondială din Qatar se va disputa în iarna anului 2022 și va avea la start 32 de echipe. După acest Mondial, numărul echipelor care vor participa va crește la 48. România s-a aflat ultima în urna a doua pentru tragerea la sorți. Prima reprezentativă a României a fost trimisă în Grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.
Cele 55 de reprezentative europene au fost împărţite în 6 urne valorice, primele 5 de câte 10 echipe, ultima formată din 5 echipe. Au fost stabilite zece grupe de câte 5 şi 6 echipe, iar câştigătoarele grupelor se vor califica la CM 2022. Ocupantele locurilor secunde vor intra (10), alături de cele mai bune 2 câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele 3 ţări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Mirel Rădoi, pus sub presiune de FRF înaintea preliminariilor CM 2022

Romanian Liga I
Mirel Rădoi, nemulțumit după remiza cu FC Voluntari! "Am avut 17-18 ocazii și am marcat o dată"
30/09/2022 LA 21:04
Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat că este mulţumit de tragerea la sorţi, iar România trebuie să facă o figură frumoasă cu Mirel Rădoi pe bancă: "Eu zic că am cazut bine. Avem şanse reale la locul 2. Trebuie să câştigăm meciurile cu echipele de sub noi. Cu Germania vom vedea ce facem. Cu celelalte cred că noi suntem favoriţi. Chiar şi cu Islanda eu îmi permit să spun că noi suntem favoriţi. A fost o întâmplare nefericită, consider eu, cu Islanda", a spus Mihai Stoichiţă pentru AS.ro.
Directorul tehnic al FRF nu este de acord că în faţa Islandei se preconizează o înfrângere clară. Aceștia ne-au învins cu 2-1, în semifinalele barajului de calificare la EURO 2020.
"-E momentul revanşei?
-Eu nu o tratez ca pe o revanşă. Tratez ca pe o normalitate să câştigi cu Islanda în campania asta. Armenia e o echipă care e accesibilă, la fel şi Liechtenstein. Necunoscuta e Macedonia de Nord, dar o să îi vedem. Sunt studiaţi deja de Mirel. Avem toate datele, sper să nu avem surprize nici cu ei. De Germania vorbim în momentul când o să jucăm cu ei. Acum este favorită netă", i-a transmis Stoichiţă lui Rădoi, pentru aceeași sursă.
Mondialul din Qatar nu va avea loc în perioada normală cu care eram obișnuiți (vara). Prin urmare, pentru a evita temperaturile extreme pe care le poate avea țara organizatoare vara, turneul final va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022. Cum arată grupele din preliminarii:
  • Grupa A: Portugalia. Serbia, Irlanda, Luxemburg. Azerbaidjan
  • Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo
  • Grupa C: Italia, Elveţia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania
  • Grupa D: Franţa, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Kazahstan
  • Grupa E: Belgia, Ţara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia
  • Grupa F: Danemarca, Austria, Scoţia, Israel, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa G: Olanda, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar
  • Grupa H: Croaţia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta
  • Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino
  • Grupa J: Germania, România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtestein
Romanian Liga I
Craiova, doar o remiză cu FC Voluntari! Ivan i-a adus un punct echipei lui Rădoi din penalty
30/09/2022 LA 19:59
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
29/09/2022 LA 15:38