În vârstă de 39 de ani, fostul căpitan al echipei naționale de fotbal a României, Răzvan Raț, a comentat pe marginea deciziei lui Mirel Rădoi de a-l naturaliza pe Mario Camora și implicit de a-l titulariza pe acesta în meciurile importante precum barajul cu Islanda. Raț nu este de acord cu debutul la echipa națională a unui jucător de 34 de ani și spune că tinerii ar trebui să primească mai mult eșanse.

"Lumea spunea despre mine că aveam 35 de ani și trebuia să fiu scos la pensie. Camora a debutat la 34, deci nu prea bate cu logica. Din alt punct de vedere, atât timp cât poate să ajute și aduce plus valoare echipei naționale, de ce să nu naturalizăm un fotbalist? Este mai puțin important cum te cheamă și ce naționalitate ai, dacă tu aduci plus valoare echipei naționale. Eu cred că Mario Camora nu a adus plus valoare acestui post. E clar că nu e un experiment reușit", a spus Răzvan Raț pentru Gazeta Sporturilor.

Fotbal
Federația și-a făcut planul, dacă Mirel Rădoi pleacă. Reghecampf și Șumudică sunt primii pe listă
17/01/2021 LA 07:00

Răzvan Raț, critici pentru selecționerul Mirel Rădoi

Cu 113 prezențe în echipa națională, Răzvan Raț a precizat că nu are nimic împotriva lui Mario Camora, dar că secretul succesului trebuie să se bazeze pe construirea unui prim 11 cât mai stabil la echipa națională, nu pe experiemnte care pot da greș în cele mai importante momente.

"N-am nimic cu Camora sau cu orice alt jucător ar fi fost acolo, pe postul de fundaș stânga. Când noi nu mai contăm într-o competiție, eu cred că e mult mai logic să aduci un jucător la echipa națională pe care să-l crești și să fie titular. Nu mă laud, dar eu am fost 15 ani la echipa națională. De când m-am lăsat, am avut foarte mulți jucători care au jucat pe postul respectiv, dar niciunul nu a fost titular cert. Pe fiecare post la echipa națională trebuie să ai pe cineva bătut în cuie, iar restul să fie aproape de cei titulari și să poată să-i înlocuiască", a mai spus Raț pentru aceeași sursă.

Fotbal
Mirel Rădoi, sub presiune înaintea preliminariilor CM 2022: " E normalitate să câştigi cu Islanda"
08/12/2020 LA 17:23
Fotbal
Urnele pentru preliminariile Mondialului din 2022: Ce adversare preferă Mirel Rădoi
27/11/2020 LA 15:22