Selecționerul naționalei de tineret a României, Mirel Rădoi, a acceptat oferta primită de la Federația Română de Fotbal de a prelua naționala mare a României. Digi Sport anunță că decizia va fi anunțată oficial marți de către Răzvan Burleanu.
Astăzi va avea loc o ședință a Comisiei Tehnice iar numirea lui Mirel Rădoi ar urma să fie aprobată. Astfel, Rădoi va sta pe banca la semifinala play-off-ului pentru Euro cu Islanda și la eventuala finală cu Bulgaria/Ungaria. Prosport scrie că Rădoi îl va avea secund pe Nicolae Dică iar obiectul va fi calificarea la Campionatul Mondial din 2022. Astfel, Rădoi va rămâne la naționala mare indiferent de rezultatul meciului cu Islanda.

Gică Hagi și Sorin Cârțu au anticipat decizia

Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Considerat unul dintre favoriți la post, Gică Hagi anunța în weekend că FRF îl va numi pe Rădoi.
"Acum eu zic că echipa naţională are antrenor, aşa cred eu. Cred că Mirel va fi. Aşa, ca opinie a mea, şi Mircea Lucescu ar fi ceva de nivel foarte înalt. Dar nu vreau să fac eu speculaţii. Mirel. Cred că el e antrenorul. Eu i-aş zice să accepte, chiar dacă e un risc. Totdeauna e, cum şi eu am avut când am acceptat. Dar, câteodată, ca să câştigi trebuie să şi rişti" a spus Gică Hagi.
De asemenea, Sorin Cârțu a spus același lucru înaintea partidei dintre Craiova și Hermannstadt, într-un interviu pentru Telekom Sport.
"Am înțeles că s-a găsit și toate drumurile duc către Mirel. E o alegere bună, la mine e subiectiv așa să vorbesc despre Radoi, ca știți foarte bine afecțiunea mea pentru el și cât țin la el și mă bucur să aibă cariera asta pe care o are el să fie încununată și cu postul acesta. Mai ales dacă sunt și niste rezultate pozitive și îi iese cu barajul e perfect pentru el" a declarat Cârțu.
Titular la turneul final din vara trecută, Alexandru Cicăldău îl susține pe Mirel Rădoi pentru poziția de selecționer al naționalei mari.
"Domnul Rădoi este un antrenor foarte bun, sunt sigur că dacă va fi selecționer va face o treabă foarte bună, dar nu sunt eu în măsură să zic mai multe" a spus

Cine îi ia locul la Under 21

Naționala României de tineret are de asemenea un meci extrem de important în luna martie, în preliminariile pentru Euro 2021. Pentru Rădoi ar fi imposibil să antreneze ambele echipe, astfel că FRF va trebui să aducă înlocuitor.
Două variante sunt "pe masă" în acest moment: Edi Iordănescu și Marius Măldărășanu. Primul este nemulțumit de problemele financiare de la Gaz Metan Mediaș, în timp ce Măldărășanu se descurcă excelent la Metaloglobus.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24