Renumit pentru stilul său vestimentar extrem de elegant, Ilie Dumitrescu a povestit când a început pasiunea lui pentru fashion. Fostul mare atacant român a dezvăluit că a început să se îmbrace la "4 ace" încă din tinerețe, pe vremea când abia debutase în fotbalul profesionist.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

În viziunea lui "Mister", Victor Pițurcă era principalul "rival" la capitolul stilului vestimentar elegant, pe vremea când cei doi evoluau la Steaua.
Premier League
Unde ar putea ajunge Pogba după ce își încheie contractul cu United! Anunțul lui Mino Raiola
ACUM 36 MINUTE
"Am fost sensibil la frumos încă de când eram la echipa mare (n.r. - la Steaua) și mergeam în deplasări. Cumpăram casete video sau câte un video player sau televizor, dar încercam să ajung și în acea zonă (n.r. - vestimentară). Și Victor Pițurcă era elegant... cu el mă 'duelam'", a povestit Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Ilie Dumitrescu împlinește astăzi 52 de ani!

Ilie Dumitrescu s-a născut în București, pe 6 ianuarie 1969 și a început fotbalul la vârsta de 8 ani. Steaua a fost clubul la care Ilie a început și și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist.
La numai 17 ani, Ilie a fost promovat la prima echipă a Stelei, care venea după cel mai important triumf al unei formații din fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986. Excepție făcând sezonul 1987-1988, când a fost împrumutat la FC Olt Scornicești, Ilie Dumitrescu a rămas la Steaua până în 1994, an în care a impresionat întreaga lume prin evoluțiile de la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii.
Fără îndoială, meciul cu Argentina din optimile de finală ale Mondialului din 1994 a fost cel mai bun din cariera sa. Două goluri superbe și un assist perfect pentru Hagi au contribuit decisiv la o victorie istorică a naționalei noastre în fața sud-americanilor, scor 3-2.
Evoluțiile încântătoare la mondialul de peste ocean i-au adus lui Ilie Dumitrescu transferul în fotbalul mare. Tottenham Hotspur a fost primul club din străinătate unde a jucat internaționalul român, dar din nefericire accidentările l-au împiedicat să-și arate valoarea. Ulterior a fost împrumutat la Sevilla, după care s-a întors la Spurs, fiind apoi cedat la West Ham United.
Tot din cauza unei accidentări, Ilie a ratat Campionatul European din 1996, iar în vara acelui an a început o aventură exotică, semnând cu gruparea mexicană CF America. În Mexic a mai jucat pentru Atlante, după care, în 1998, s-a întors la Steaua, de unde s-a retras un an mai târziu la vârsta de numai 30 de ani.

Cifrele carierei lui Ilie Dumitrescu

  • 3 titluri de campion cu Steaua
  • 2 Cupe ale României
  • 2 Supercupe ale României
  • Titlul de golgheter în 1992-1993 (24 de goluri)
  • Finalist al Cupei Campionilor Europeni în 1989
  • 62 de meciuri și 20 de goluri pentru echipa națională
  • Prezent la 3 turnee finale de Campionat Mondial (1990, 1994, 1998)
Liga
Barcelona îl 'blindează' pe Pedri! Ce clauză uriașă de reziliere va avea în noul contract
ACUM O ORĂ
Fotbal
Pele, din nou la terapie intensivă! Care este starea brazilianului: "Ieri a făcut un pas înapoi"
ACUM 2 ORE