Renumit pentru stilul său vestimentar extrem de elegant, Ilie Dumitrescu a povestit când a început pasiunea lui pentru fashion. Fostul mare atacant român a dezvăluit că a început să se îmbrace la "4 ace" încă din tinerețe, pe vremea când abia debutase în fotbalul profesionist.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

În viziunea lui "Mister", Victor Pițurcă era principalul "rival" la capitolul stilului vestimentar elegant, pe vremea când cei doi evoluau la Steaua.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM O ORĂ
"Am fost sensibil la frumos încă de când eram la echipa mare (n.r. - la Steaua) și mergeam în deplasări. Cumpăram casete video sau câte un video player sau televizor, dar încercam să ajung și în acea zonă (n.r. - vestimentară). Și Victor Pițurcă era elegant... cu el mă 'duelam'", a povestit Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Ilie Dumitrescu împlinește astăzi 52 de ani!

Ilie Dumitrescu s-a născut în București, pe 6 ianuarie 1969 și a început fotbalul la vârsta de 8 ani. Steaua a fost clubul la care Ilie a început și și-a încheiat cariera de fotbalist profesionist.
La numai 17 ani, Ilie a fost promovat la prima echipă a Stelei, care venea după cel mai important triumf al unei formații din fotbalului românesc, cucerirea Cupei Campionilor Europeni în 1986. Excepție făcând sezonul 1987-1988, când a fost împrumutat la FC Olt Scornicești, Ilie Dumitrescu a rămas la Steaua până în 1994, an în care a impresionat întreaga lume prin evoluțiile de la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii.
Fără îndoială, meciul cu Argentina din optimile de finală ale Mondialului din 1994 a fost cel mai bun din cariera sa. Două goluri superbe și un assist perfect pentru Hagi au contribuit decisiv la o victorie istorică a naționalei noastre în fața sud-americanilor, scor 3-2.
Evoluțiile încântătoare la mondialul de peste ocean i-au adus lui Ilie Dumitrescu transferul în fotbalul mare. Tottenham Hotspur a fost primul club din străinătate unde a jucat internaționalul român, dar din nefericire accidentările l-au împiedicat să-și arate valoarea. Ulterior a fost împrumutat la Sevilla, după care s-a întors la Spurs, fiind apoi cedat la West Ham United.
Tot din cauza unei accidentări, Ilie a ratat Campionatul European din 1996, iar în vara acelui an a început o aventură exotică, semnând cu gruparea mexicană CF America. În Mexic a mai jucat pentru Atlante, după care, în 1998, s-a întors la Steaua, de unde s-a retras un an mai târziu la vârsta de numai 30 de ani.

Cifrele carierei lui Ilie Dumitrescu

  • 3 titluri de campion cu Steaua
  • 2 Cupe ale României
  • 2 Supercupe ale României
  • Titlul de golgheter în 1992-1993 (24 de goluri)
  • Finalist al Cupei Campionilor Europeni în 1989
  • 62 de meciuri și 20 de goluri pentru echipa națională
  • Prezent la 3 turnee finale de Campionat Mondial (1990, 1994, 1998)
Premier League
Se schimbă regula amânărilor din Premier League! În ce condiții pot cere echipele amânarea
ACUM O ORĂ
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM 7 ORE