În ultima vreme s-a discutat intens depre posibilul transfer al lui Mitriță, iar astăzi oficialii clubului din Statele Unite au făcut anunțul. Internaționalul român, convocat pentru barajul cu Islanda (diseară, 21:45), va petrece mai bine de un an în campionatul Arabiei Saudite, la Al-Ahli.
De asemenea, formația din Golf va putea să-l cumpere definitiv la finalul împrumutului, dacă va fi mulțumită de evoluțiile românului.
Mitriță știa ce se va întâmpla de dinainte să urce în avionul spre România și să ajungă la reunirea lotului naționalei lui Mirel Rădoi. Vestea pare cel puțin surprinzătoare, motiv pentru care New York City a explicat, într-un comunicat, cum s-a luat de fapt această decizie.
Cupa Mondială FIFA
Camerun și Serbia au încheiat la egalitate una dintre cele mai spectaculoase partide din Qatar
ACUM 40 MINUTE
Pandemia de COVID-19 a afectat grav rețelele de transport din Statele Unite, mai ales când vine despre zborurile din străinătate. Restricțiile impuse de autoritățile americane l-au împiedicat pe Mitriță să revină mai des în România alături de familia sa.
Din acest motiv, oficialii clubului din MLS, împreună cu Mitriță și board-ul lui Al-Ahli, au ajuns la concluzia că un transfer în Arabia Saudită îi va permite atacantului român să-și vadă mai des soția, care este însărcinată.

Motivul pentru care Mitriță a plecat de la New York City FC

"New York City FC anunță astăzi împrumutul atacantului Alexandru Mitriță la Al-Ahli FC până pe 31 ianuarie 2022, în așteptarea completării vizitei medicale. Clubul saudit are opțiunea de a-l cumpăra pe Mitriță la finalul împrumutului.
Mitriță a plecat în România la începutul săptămânii pentru a se alătura echipei naționale. Călătoria sa a fost acceptată de autorități datorită circumstanțelor personale unice. Odată ce obligațiile sale față de națională se vor încheia, Mitriță va merge imediat la Al-Ahli pentru a efectua vizita medicală.
Pandemia de COVID-19 a afectat în mod dramatic călătoriile din străinătate în Statele Unite. Restricițiile impuse au împiedicat atât zbourile dus, cât și întors, ale jucătorilor străini către țările natale, inclusiv România. În condițiile actuale, soția lui Mitriță - care așteaptă primul lor copil - s-a întors în România la începutul anului.
Astfel, toate părțile au ajuns la concluzia că împrumutul lui Mitriță la Al-Ahli este cea mai bună variantă, ținând cont de situația generată de pandemie și circumstanțele personale ale jucătorului. Nu știm cât vor dura aceste restricții, așa că am decis să-i respectăm dorința de a se afla mai aproape de familia sa.", au scris cei de la New York City FC, pe site-ul oficial al clubului.

Alex Mitriță a înscris 18 goluri pentru New York City FC

Alex Mitriță a ajuns în Statele Unite în iarna anului 2019, după ce oficialii lui New York City FC le-au plătit 8 milioane de euro celor de la Universitatea Craiova, transformându-l pe atacantul român în cel mai scump jucător cumpărat de clubul american.
În cele 49 de apariții în tricoul lui New York City, Mitriță a înscris 18 goluri și a oferit 7 assist-uri. Atacantul de 25 de ani s-a adaptat repede la formația din America, însă în ultima vreme a pierdut poziția de titular.
Mitriță și-a revenit în ultimele două meciuri, reușind să înscrie 4 goluri - 2 împotriva lui Cincinnati și 2 contra lui Inter Miami, clubul patronat de David Beckham.
În prezent, Mitriță se află la naționala României și se pregătește pentru duelul cu Islanda, din semifinalele barajului pentru Euro. Până acum, atacantul a adunat 11 selecții la prima reprezentativă și a înscris 2 goluri.
Fotbal
Messi, convins de Inter Miami și cu doi foști coechipieri de la Barcelona. Dream Team pentru Beckham
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam
ACUM 2 ORE