UPDATE // Alexandru Mitriță a fost transferat sub formă de împrumut de la New York City FC la Al-Ahli (Arabia Saudită) până în iarna anului 2022. Saudiții vor avea posibilitatea să-l cumpere definitiv la finalul împrumutului.
"New York City FC anunță astăzi împrumutul atacantului Alexandru Mitriță la Al-Ahli FC până pe 31 ianuarie 2022, în așteptarea completării vizitei medicale. Clubul saudit are opțiunea de a-l cumpăra pe Mitriță la finalul împrumutului.", au anunțat cei de la New York City FC.
Liga Campionilor UEFA
Cum să cheltui 3 miliarde de € pentru un vis interzis! PSG și City, bogații fără glorie din UCL
ACUM 30 MINUTE
...
Știrea inițială
La începutul săptămânii, presa din zona Golfului anunța că Mitriță este dorit de Al-Ahli Jeddah, din Arabia Saudită fie sub formă de împrumut, fie ca transfer definitiv.
Tehnicianul lui New York City FC a vorbit în premieră despre situația atacantului de 25 de ani, aflat în prezent la națională pentru barajul cu Islanda. Ronny Deila a confirmat discuțiile pentru transferul jucătorului venit de la Universitatea Craiova în urmă cu un an și jumătate.
"Au existat anumite discuții pentru Alex Mitriță, dar nu este nimic finalizat. El încă este jucătorul nostru.", a spus antrenorul lui New York City, potrivit analistului american Glenn Crooks.
În același timp, jurnalistul Sam Stejskal a anunțat că negocierile dintre clubul din MLS și Al-Ahli au avansat rapid în ultimele zile, din perspectiva unui împrumut pe un an al atacantului român.

Alex Mitriță, atacantul lui New York City FC, dorit în Arabia Saudită

Alex Mitriță a ajuns în Statele Unite în iarna anului 2019, după ce oficialii clubului din New York le-au plătit 8 milioane de euro celor de la Universitatea Craiova.
În cele 49 de apariții în tricoul lui New York City, Mitriță a înscris 18 goluri și a oferit 7 assist-uri. Atacantul de 25 de ani s-a adaptat repede la formația din America, însă în ultima vreme a pierdut poziția de titular.
Mitriță și-a revenit în ultimele două meciuri, reușind să înscrie 4 goluri - 2 împotriva lui Cincinnati și 2 contra lui Inter Miami, clubul patronat de David Beckham.
În prezent, Mitriță se află la naționala României și se pregătește pentru duelul cu Islanda, din semifinalele barajului pentru Euro. Până acum, atacantul a adunat 11 selecții la prima reprezentativă și a înscris 2 goluri.
Fotbal
Top 10 al celor mai mari salarii de la PSG și Manchester City
ACUM O ORĂ
Serie A
Cannavaro și-a reziliat contractul în China și a dezvăluit ce club din Serie A visează să antreneze
ACUM 2 ORE