O analiză Sky Sports arată că avantajul echipelor care joacă pe teren propriu este în scăzdere considerabilă în Anglia, de când a început fotbalul acolo, acum 132 de ani. Apogeul a fost atins în 1895/1896 când echipele care jucau acasă câștigau 64% din meciuri. De atunci însă, situația s-a schimbat.
În 2015/2016 acel procent a ajuns la doar 41% iar în același sezon victoriile din deplasare au atins cel mai înalt punct, de 31%. Astfel, putem observa o scădere considerabilă, de 36%. În acest sezon, echipele care joacă acasă în Anglia au câștigat doar 43% din meciurile lor în cele patru ligi profesioniste: Premier League 44%, Championship 42%, League One 46% și League Two 41%.
Există, cu siguranță, o varietate de motive începând cu schimbarea stilului de joc, stadioanele moderne precum și gazonul îmbunătățit și condițiile de călătorie. De fapt, avantajul de a juca acasă se află în scădere în ultimii opt ani în Anglia.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 7 ORE

Cu porțile închise

Este posibil ca Premier League să se joace cu porțile închise pentru restul sezonului, cum va afecta acest lucru echipele care vor juca acasă? Teoretic, nu ar trebui să aibă nimeni niciun avantaj.
Însă s-au jucat 11 meciuri cu porțile închise în acest sezon în Serie A, La Liga și A-League, iar acestea pot fi comparate cu rezultate recente între aceleași echipe la același stadion.
Astfel, echipele de acasă par să joace mai bine fără spectatori. Au câștigat 1.55 puncte pe meci în loc de 1.45 în medie, însă perioada analizată este una mică și ar putea intra mai mulți factori aici.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 14 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 15 ORE